Κυπριακό και οικονομία στο επίκεντρο των επαφών του Προέδρου στις Βρυξέλλες.-

Στο Κυπριακό, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος για την Κύπρο, θα επικεντρωθούν οι επαφές  που θα έχει στις Βρυξέλλες την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι  οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και στην πορεία εφαρμογής του προγράμματος, στο πώς θα μπορέσει να επωφεληθεί η κυπριακή οικονομία από την τεχνική βοήθεια της ειδικής ομάδας δράσης, ενώ από τα βασικά θέματα συζήτησης θα είναι και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που έφτασε την Τρίτη το πρωί στις Βρυξέλλες, θα συναντηθεί, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, την Τετάρτη το μεσημέρι (12:30 ώρα Κύπρου) με τον Πρόεδρο Μπαρόζο, ενώ στη συνέχεια οι δύο πρόεδροι θα μεταβούν στην ολομέλεια της Κομισιόν μαζί με τους Κύπριους υπουργούς. Μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας. Στο γεύμα θα παρακαθίσουν οι δύο Πρόεδροι, όλοι οι Επίτροποι και οι υπουργοί που συνοδεύουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, Εξωτερικών, Οικονομικών, Ενέργειας, Γεωργίας και Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: