«Ουδέποτε η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη βόρεια Κύπρο» δηλώνει ο Μπαγίς.-

Να μην αναμένει  κανείς ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει την «βόρεια Κύπρο» για την ΕΕ ή την ΕΕ για την «βόρεια Κύπρο», δήλωσε ο Εγκεμέν Μπαγίς προσθέτοντας ότι και στα δύο θέματα «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους τον δίκαιο αγώνα μας».

 Σύμφωνα με την "Κίπρις", ο Τούρκος Υπουργός για θέματα ΕΕ και αρχιδιαπραγματευτής μιλώντας σε δεξίωση του «προξένου» του ψευδοκράτους στην Κωνσταντινούπολη για την 30η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είπε πως για την Τουρκία δεν είναι πλέον «η μικρή πατρίδα», αλλά «η αδερφή πατρίδα». Τόνισε δε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα μιας λύσης που να βασίζεται στην πολιτική σχέση με την ανώτερη ταυτότητα που θα δημιουργήσουν μαζί η «ε/κ διοίκηση» και το ψευδοκράτος, όπως είπε.
 «Όταν οι δύο πλευρές προσεγγίσουν την λύση, η Τουρκία θα δώσει σε αυτό μόνο τη στήριξή της». Με αυτό, σημείωσε, δεν εννοεί πως σε αδιέξοδο η Τουρκία θα αφήσει μόνο του το ψευδοκράτους «ή τα αδέρφια μας εκεί». Η Τουρκία, συνέχισε, ποτέ δεν άφησε μόνη της μέχρι σήμερα την «βόρεια Κύπρο» και ούτε πρόκειται να το κάνει.

 Όταν το ψευδοκράτος, συνέχισε, δεν είναι ασφαλές, ούτε η Τουρκία δεν αισθάνεται ασφάλεια και όταν το ψευδοκράτος είναι ανήσυχο, η Τουρκία δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια της και να κοιμηθεί, λέγοντας ότι η μοίρα του ψευδοκράτους «είναι τόσο σημαντική όσο των Κονίων, της Κιουτάχειας, της Καισαρείας». Δεν πρόκειται, είπε, για καμιά προϋπόθεση ή όρο να εγκαταλείψουν το ψευδοκράτος και μάλιστα πρέπει να γίνει γνωστό ότι θα δώσουν με τον πιο σοβαρό τρόπο απάντηση σε τέτοιες προτάσεις, προσθέτοντας ότι το ψευδοκράτος είναι παρακαταθήκη του Σουλτάνου Φατίχ Μεχμέτ, του Ρουστού, του Μέντερες και του Ερμπακάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: