Το Βελιγράδι αναζητεί τα λεφτά της δεκαετίας του ΄90 – Δισεκατομμύρια μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, αλλά μετά εξαφανίστηκαν.-

Βελιγράδι: Ο υπουργός Οικοδομών και Πολεοδομικής της Σερβίας, Βελιμίρ Ίλιτς, δήλωσε ότι «πρέπει να χυθεί άπλετο φως πάνω στην υπόθεση που έχει συγκαλυφθεί και αφορά λεφτά που έφυγαν από τη Σερβία και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90».
Σύμφωνα με πληροφορίε, περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια γερμανικά φράγκα είχαν μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο. «Κάποιος αποσιώπησε το γεγονός και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει», συνέχισε ο κ. Ίλιτς μιλώντας στα εγκαίνια έκθεσης στο Βελιγράδι. Ο Ίλιτς επιβεβαίωσε ότι το 2001 η σερβική κυβέρνηση τον είχε διορίσει ως πρόεδρο τριμελούς υπουργικής επιτροπής στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας (NBS). Σύμφωνα με τον υπουργό, ταξίδεψαν στην Κύπρο, όπου έλαβαν πληροφορίες από τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με τα σερβικά λεφτά που υπήρχαν κατατεθειμένα σε λογαριασμούς στην Κύπρο. «Καταγράψαμε τα στοιχεία», αναφέρει ο κ. Ίλιτς, «και τα παρουσιάσαμε στον τότε πρωθυπουργό, καθώς και στον υπουργό Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί άρχισαν να αδειάζουν, τα λεφτά να μεταφέρονται σε άλλες εταιρίες και εκτός Κύπρου». Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν ακόμη όλα τα σχετικά έγγραφα» και ότι ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Βλάνταν Μπάτιτς είχε κινήσει νομικές διαδικασίες με τον ίδιο και άλλους ως μάρτυρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: