Μείωσε το επιτόκιο η ΕΚΤ κατά 50 μ0νάδες – Θετική ένδειξη για την Κύπρο, δηλώνει ο Πανίκος Δημητριάδης.-

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε τη μείωση του επιτοκίου της από 0.50% σε 0.25% όπως ανεκοίνωσε χθες ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράκι, γεγονός που έφερε άμεση μείωση της τιμής του ευρώ έναντι του δολλαρίου. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ να μειώσει το επιτόκιο για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης κατά 25 μονάδες βάσης είναι θετική ένδειξη, τόσο για τη ζώνη του ευρώ γενικότερα, όσο και για την Κύπρο ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης.

Ωστόσο, η εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής στην Κύπρο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο υγιές είναι το χρηματοπιστωτικό σύστημα, επισημαίνει.
Οι χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η ΚΤΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας, περιλαμβανομένου του κατάλληλου χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι καθοριστικής σημασίας στην απεμπλοκή της εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής η οποία, με τη σειρά της, θα βοηθήσει στη μείωση των δανειστικών επιτοκίων και στην Κύπρο, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο Διοκητής.
Στην Κύπρο αύριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων .- Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.
Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Hoyer θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα συναντήσει τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο θα συζητήσουν τα θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στα πλαίσια των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: