Αύριο η απόφαση των κομμάτων για την περικοπή 3% του 13ου μισθού.-

Στη σύσκεψη αρχηγών ή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων την Πέμπτη θα συζητηθεί το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με την πρόταση για περικοπή 3% του 13ου μισθού προκειμένου να στηριχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, δήλωσε ο κ. Ομήρου.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης με το ΔΣ της ΔΕΦΑ, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης  Ομήρου απέρριψε τη θέση ότι τα κόμματα θα έπρεπε να δώσουν από τη χορηγία που λαμβάνουν από το κράτος.

"Τα κόμματα, όση κριτική και αν ασκείται είναι τα κίνητρα της δημοκρατίας είναι μοχλοί με τους οποίους λειτουργεί το σύστημα. Αν θέλουμε την κατάργηση των κομμάτων να τα λέμε και να εγκαταλείψουμε αυτούς λαϊκισμούς οι οποίοι δεν στηρίζουν τη δημοκρατία και την υπονομεύουν", είπε και επανέλαβε τη θέση της ΕΔΕΚ ότι "χρειάζεται να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη".

"Όσοι ισχυρίζονται ότι εάν υπάρξει μια αποκοπή ενός μικρού ποσοστού από ένα μισθό όπως είναι ο 13ος για να στηρίξουμε τους μακροχρόνια άνεργους, που δεν θα έχουν πάνω στο τραπέζι τους φαγητό την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να το πουν, εμείς θα υποστηρίξουμε αυτή την άποψη, αλλά βεβαίως είναι θέμα της πλειοψηφίας της Βουλής να το αποφασίσει", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η προοπτική του όλου θέματος θα διαφανεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: