Εισήγηση για έκτακτη αποκοπή 13ου μισθού

Έκτακτη αποκοπή του 13ου μισθού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου κατά την σημερινή σύσκεψη των άρχηγών των Πολιτικών Κομμάτων με στόχο να εξασφαλιστούν χρήματα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αφορά αποκοπή σε ποσοστό 3% και θα γίνει μόνο μία φορά.

Ο κύριος Ομήρου δήλωσε ότι τα κόμματα μελετούν την πρόταση και η βουλή θα καταλήξει σε απόφαση σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση. Εξήγησε ότι αν αποφασιστεί αποκοπή θα πρέπει να κατατέθεί νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση.

Ο Γενικός Γραμματέας των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για μία πολύ καλή εισήγηση, και πρότεινε όπως τα χρήματα διατεθούν ως έκτακτο επίδομα στις δικαιούχες πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.

Σημείωσε επίσης ότι τα κόμματα προβληματίζονται ενώ γίνονται και εισηγήσεις για πιό μόνιμες λύσεις ενώ επανήλθε η συζήτηση για το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Συλλούρης: Μελέτη για του μισθούς

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης πρότεινε την πραγματοποίηση μελέτης με αντικείμενο την αποκοπή ψηλών μισθών ή φορολόγησης τους.

Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, ο Δημοκρατικός Συναγερμός προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει σε μελέτη και εξέφρασε την ελπίδα ότι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα.

«Επαναφέροντας την πρόταση για ανάγκη ύπαρξης οροφής μισθών, ώστε να κουρευτούν οι παχουλοί μισθοί, εκφράζω», είπε, «την ικανοποίηση μου ότι μέσα από τη συζήτηση του κεφαλαίου Δ’ την προηγούμενη Πέμπτη και τη συζήτηση της σύσκεψης αρχηγών σήμερα, καταλήγουμε ότι θα γίνει μια μελέτη ευρύτερη της περικοπής ή ακόμα και της φορολόγησης, ούτως ώστε αυτοί που παίρνουν ψηλές απολαβές, να δώσουν λεφτά γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη, άνεργους και ευάλωτες τάξεις του λαού».

Ανέφερε περαιτέρω πως η συγκεκριμένη μελέτη θα καταδείξει αν αυτό θα αφορά δημόσιους υπαλλήλους ή και ιδιωτικούς, εκφράζοντας την εκτίμηση πως “αυτό θα βγει μέσα από τη μελέτη”. Τέλος, είπε ότι αν η αποκοπή θα αφορά την οροφή μισθών «οι εκλεγμένοι πολιτικοί θα είναι πολύ πιο κάτω από πολλούς μισθούς και μπορεί να την γλιτώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: