Με τιμές αρχηγού κράτους έφθασε στην Κύπρο η Tιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα - Προσκύνημα-συμβολή στην αναστύλωση της κατεχόμενης Ιεράς Μονής.-

Η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα μεταφέρθηκε από την Πάτρα χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130, της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, και την υποδέχθηκε η Εκκλησία της Κύπρου, ενώ στις 18:00, πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία η τελετή άφιξης, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου και θα παραμείνει για μία εβδομάδα προτού αναχωρήσει, από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Πάφου.

Στόχος της μεταφοράς στην Κύπρο της Τιμίας Κάρας είναι η τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος, αλλά και η οικονομική ενίσχυση της αναστύλωσης της κατεχόμενης Μονής Αποστόλου Ανδρέα. Ο Ιερός Ναός Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, όπου θα φυλάσσεται η Τιμία Κάρα, θα παραμένει ανοικτός και κατά τις βραδινές ώρες και όσο υπάρχει κόσμος για να την προσκυνήσει. Επίσης, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας θα υπάρχει κατανυκτικό κλίμα με θείες Λειτουργίες, ώστε ο κάθε ένας να αισθάνεται την ιερότητα του χώρου.
Η Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, μέχρι τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, και ώρα 11.00΄, για προσκύνηση από τους πιστούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Ιερός Ναός θα είναι ανοικτός καθημερινά από τις 6:00 μέχρι τις 23:00.
Η Τιμία Κάρα, στις 4 Νοεμβρίου, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Έμπας, όπου και θα παραμείνει μέχρι την αναχώρησή της από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:00.
Είναι η τρίτη φορά που η Εκκλησία της Κύπρου και ο λαός θα υποδεχτούν την κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η πρώτη ήταν το 1967, επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων «επανεκκίνησης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέου». Η δεύτερη φορά ήταν το 1987, επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία. Η αγάπη του λαού της Κύπρου είναι μεγάλη στο πρόσωπο του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Αυτό αποδεικνύεται, τόσο από το μεγάλο παγκύπριο Προσκύνημα στην Καρπασία και τους πολλούς ναούς σε όλοι την νήσο, όσο και στο ότι πολλοί χριστιανοί φέρουν το όνομα του Αγίου Ανδρέου. Αναφορικά με θέματα ασφάλειας έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από την Κυβέρνηση ότι ο Ιερός Ναός στο Στρόβολο θα φρουρείται όσο η Τιμία Κάρα θα βρίσκεται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: