Persona Non Grata ο Κιττής για τους εργαζόμενους στη Cyta – Παραιτείται μόλις επιστρέψει ο Πρόεδρος.-

Ανεπιθύμητος είναι ο Στάθης Κιττής για τους εργαζόμενους στην ΑΤΗΚ οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στα καθήκοντά του και τον καλούν να παραιτηθεί όπως επίσης καλούν και τα εναπομείναντα μέλη του ΔΣ της CYTA.
Εν τω μεταξύ ο κ. Στάθης Κιττής δήλωσε χθες ότι θα υποβάλει την παραίτησή του μόλις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέψει στην Κύπρο από την επίσκεψή του στο Κουβέϊτ.

Με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Κοινής Δράσης των Συντεχνιών ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ-Cyta, ΣΕΠ-ΑΤΗK, προειδοποιεί τον κ. Κιττή να μην επιχειρήσει να επανέλθει στα καθήκοντά του.
«Οι εργαζόμενοι στη Cyta είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε με δυναμικό τρόπο τον κ. Κιττή αν επιχειρήσει να συγκαλέσει Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού. Καλούμε τον κ. Κιττή να υποβάλει σήμερα την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως άλλωστε του είχε ο ίδιος υποσχεθεί ότι θα πράξει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.Ταυτόχρονα καλούμε τα εναπομείναντα πέντε μέλη του ΔΣ της Cyta να υποβάλουν και αυτοί αμέσως τις παραιτήσεις τους διότι ούτε αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός, αφού η συμπόρευση που είχαν με τον κ. Κιττή όλα αυτά τα χρόνια, η τουλάχιστον η ανοχή και/ή η συγκάλυψη που του έχουν προσφέρει στο καταστροφικό του έργο, αποτελεί συνενοχή», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους.
Ταυτόχρονα καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δώσει τάχιστα μια συνολική και ξεκάθαρη θέση λύση στο θέμα διορισμού Διοικητικού Συμβουλίου στη Cyta για να σταματήσει ο Οργανισμός να βρίσκεται υπό ομηρία στην πιο κρίσιμη καμπή της Ιστορίας του.
Η μη ανανέωση του διατάγματος κράτησης του κ. Κιττή και η συνεπακόλουθη αποφυλάκισή του, δεν σημαίνει ταυτόχρονα και την αθώωσή του για όσα του καταμαρτυρούνται, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι.
«Η Γενική Εισαγγελία έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι ο κ. Κιττής θα παραπεμφθεί σε δίκη μόλις οι έρευνες ολοκληρωθούν και συνταχθεί το σχετικό κατηγορητήριο. Ισχύει βέβαια για τον κ. Κιττή, όπως άλλωστε και για κάθε συμπολίτη μας που κατηγορείται για ποινικά αδικήματα, το τεκμήριο της αθωότητας: «Καθένας είναι αθώος μέχρι της αποδείξεως της ενοχής του ενώπιον δικαστηρίου». Δεν παύει όμως ο κ. Κιττής να είναι ηθικά ένοχος στα μάτια του προσωπικού της Cyta και της κοινωνίας ευρύτερα για την καταρράκωση της αξιοπρέπειας του Οργανισμού μας», τονίζουν οι εργαζόμενοι στη CYTA .

Δεν υπάρχουν σχόλια: