Oι χώρες του Κόλπου ετοιμάζουν «ιατρικό τεστ» για γκέι ταξιδιώτες.- Θα τους απαγορεύεται η είσοδος.-

ΚΟΥΒΕΪΤ: Τα κράτη του Περσικού Κόλπου (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ομάν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) μελετούν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν «ανθρωποκυνηγητό» για να εντοπίζουν, με «ιατρική εξέταση», τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες και να τους απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα.


Η ιδέα της ιατρικής εξέτασης για τον εντοπισμό των γκέι ταξιδιωτών ήταν του διευθυντή δημόσιας υγείας του Κουβέιτ, Γιουσούφ Μίντκαρ. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα του Κουβέιτ «Al Rai», «εμείς θα λάβουμε πιο αυστηρά μέτρα που θα μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε τους ομοφυλόφιλους έτσι ώστε να τους εμποδίσουμε την είσοδό τους στο Κουβέιτ αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου». Μίλησε για «ειδικές ιατρικές εξετάσεις» χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το ομοφοβικό τεστ.

Τον περασμένο Μάρτιο συνελήφθησαν στο Κουβέιτ 215 γκέι άντρες και λεσβίες γυναίκες μετά από εξονυχιστική έρευνα σε ίντερνετ καφέ και άλλα «ύποπτα» στέκια. Η αμέσως προηγούμενη ομοφοβική επιδρομή είχε γίνει τον Μάιο του 2012 όταν 149 άνθρωποι τους οποίους η αστυνομία αναγνώρισε ως γκέι ή τρανσέξουαλ, συνελήφθησαν με την κατηγορία της πορνείας.

Στο Κουβέιτ η ομοφυλοφιλία είναι βαρύ ποινικό αδίκημα. Οσοι κάτω των 21 ετών συλλαμβάνονται για ομοφυλοφιλικές πράξεις αντιμετωπίζουν κάθειρξη μέχρι και δέκα χρόνια.

Ανάλογη νομοθεσία υπάρχει σε όλες τις χώρες του Κόλπου. Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση του Ομάν έκλεισε την εφημερίδα The Week που δημοσίευσε ένα άρθρο που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των γκέι.

Σε πέντε χώρες του πλανήτη (Ιράν, Σουδάν, Σαουδική Αραβία, Υεμένη και Μαυριτανία) η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο και σε 74 χώρες με φυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: