Cyprus Rally 2013: 26 πληρώματα στην εκκίνηση αύριο βράδυ από το Μουσείο.-

Όλα έτοιμα για την πρώτη μέρα διαδικασιών του Cyprus Rally 2013, με όλα τα ξένα πληρώματα να βρίσκονται ήδη εδώ και τα ντόπια πληρώματα να είναι έτοιμα για δράση. Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 αποτελεί ταυτόχρονα τον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής.
Στη λίστα συμμετοχών βρίσκονται μεγάλα ονόματα από τον θεσμό αλλά και του παγκόσμιου ράλι! Η μεγαλύτερη ξένη συμμετοχή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σύσταση καθώς πρόκειται για έναν πολυπρωταθλητή οδηγό αλλά και Ολυμπιακό σκοπευτή που ξέρει πάρα πολύ καλά το τι χρειάζεται να κάνει για να κερδίσει έναν αγώνα στο νησί μας μιας και το έχει κάνει στο παρελθόν. Δεν πρέπει να πάμε και πολύ πίσω για να βρούμε την τελευταία νίκη του μεγάλου Nasser Al-Attiyah αφού ο ίδιος αναδείχθηκε πέρυσι νικητής στον αγώνα του νησιού μας και ποντάροντας στο ίδιο αυτοκίνητο (Ford Fiesta RRC) έρχεται με σκοπό να πάρει μόνο τη νίκη. Ο οδηγός από το Κατάρ βρίσκεται στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής έχοντας 93 βαθμούς. Στους 51 βαθμούς στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής βρίσκεται ο Σεΐχης Khalid Al-Qassimi που μπορεί να βλέπει τις ευκαιρίες του για κατάκτηση του τίτλου να λιγοστεύουν αλλά η νίκη είναι νίκη. Με ένα Citroën DS3 RRC ο οδηγός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει βάλει στόχο την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής για φέτος. Ο ανταγωνισμός για τους δυο θα είναι δυνατός καθώς στο CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 θα συμμετάσχουν και οι άλλοι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής, ανεβάζοντας τον αριθμό των ξένων συμμετοχών στις έντεκα. Όλοι τους όμως θα έχουν απέναντι τους τον δικό μας Χαράλαμπο Τιμοθέου με αυτοκίνητο κατηγορίας R5 που θα μπορεί να τους κοντράρει στα ίσα για την νίκη ενώ φέρουν μαζί τους και το πλεονέκτημα πείρας από της ειδικές διαδρομές του τόπου μας. Η δράση θα συνεχιστεί και στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα στο CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 με τους πρωτοπόρους Κώστα Γεωργίου «Chips» και Έλενα Πιερή να ρίχνονται εκ νέου στη μάχη του τίτλου. Ο δεύτερος στο πρωτάθλημα Σταύρος Αντωνίου θα δώσει δυναμικά το παρόν του στη προσπάθεια του να καλύψει την απόσταση από την κορυφή. Στη μάχη θα βρίσκονται επίσης οι Κώστας Ζήνωνος, Κυριάκος Κυριάκου, Μιχάλης Ποσείδιας, Πέτρος Παντελή αλλά και πολλοί άλλοι κύπριοι οδηγοί. Ο αγώνας ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:00 το βράδυ με την εκκίνηση από το χώρο του Μουσείου Λευκωσίας για να κατευθυνθούν προς στη «Cytanet SuperSpecial Stage» στο χώρο του Μακαρίου Σταδίου. Η εκκίνηση της πρώτης ειδικής διαδρομής μήκους 2,24 χιλιομέτρων θα γίνει στις 20:00 το βράδυ.
Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της Cyta, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: