Η Τρόικα άρχισε βαθυσκόπηση της εφαρμογής του Μνημονίου– Στα θέματα και αποκλιμάκωση των δανειστικών επιτοκίων.-

Με επίκεντρο τη χρηματοπιστωτική αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, του Συνεργατισμού και της Ελληνικής Τράπεζας άρχισαν στη Λευκωσία οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και Τρόικας στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου. Στη χθεσινή εναρκτήρια συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών,
εκφράστηκε η ελπίδα ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα πάει εξίσου καλά με την πρώτη. Επί τάπητος τέθηκαν υπό τη μορφή τίτλων όλα τα θέματα που θα εξεταστούν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης η οποία θα διαρκέσει μέχρι την 7η Νοεμβρίου. Η συνάντηση χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Την κοινή συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τον Διοικητή της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη και τον Υπουργό Συγκοινωνιών Τάσο Μητσόπουλο. Μετά την παρουσίαση της κατάστασης στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο Διοικητής της ΚΤΚ, οι δύο εκτελεστικοί σύμβουλοι της ΚΤΚ και άλλοι τεχνοκράτες της ΚΤΚ αποχώρησαν και η συζήτηση, παρουσία των κκ. Γεωργιάδη και Μητσόπουλου, επικεντρώθηκε στα άλλα δύο σκέλη του μνημονίου δηλαδή στο δημοσιονομικό και στο διαρθρωτικό. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που θα εξεταστούν υπό τη μορφή επικεφαλίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και σε αυτή αναφέρθηκε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου θα συζητηθεί το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, στο πλαίσιο της θέσης της Κυβέρνησης για αποκλιμάκωση των δανειστικών επιτοκίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: