Ο Πούτιν ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο - Πέρασε τον Ομπάμα.-

Νέα Υόρκη: Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτινμ είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του περιοδικού «Forbes».

Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο Κινέζος πρόεδρος, Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό «Forbes» χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας πρώην υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της».


Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

«Αφήστε τους άλλους να το σχολιάσουν», δήλωσε ο Ντίμτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: