Μπαρόζο: Άμεσος κίνδυνος στάσης πληρωμών από την Κομισιόν – Αιφνιδιάστηκε η Ευρωβουλή.-

Με επείγουσα επιστολή του - που ανέγνωσε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο πρόεδρος Μάρτιν Σουλτς- ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποιεί για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τα μέσα Νοεμβρίου.
Με βάση την επιστολή Μπαρόζο, αν το Ευρωκοινοβούλιο, δεν εγκρίνει στην παρούσα Σύνοδο της Ολομέλειας του, ένα ξεχωριστό "πακέτο" για την κάλυψη των 2,7 δις ευρώ που υπολείπονται στην Κομισιόν, για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων της, δεν αποκλείεται να κηρυχθεί στάση πληρωμών εντός του επόμενου εικοσαημέρου.

Ο πρόεδρος Σουλτς πρότεινε να υπάρξει μία κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξετασθούν τα νέα δεδομένα και να αποφασισθεί από την Ολομέλεια να υπάρξει ψήφισμα έγκρισης την επόμενη Πέμπτη.
Υπογράμμισε όμως ότι, οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί σχετικά με τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό του 2014, δεν έχουν κατατεθεί ακόμη από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.
Οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσαν αιφνιδιασμένοι από το γεγονός και εξέφρασαν υπόνοιες ότι πρόκειται για ένα ακόμη τρικ του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, προκειμένου να εγκριθούν "κομματιαστά" οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί της ΕΕ για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: