Φουντώνει ο πόλεμος με αφορμή τις συλλήψεις στελεχών του ΑΚΕΛ - Για στημένες καταθέσεις και σκευωρία «για αποδυνάμωση και απαξίωση του ΑΚΕΛ στην κοινή γνώμη» καταγγέλλει ο Αντρος Κυπριανού.-

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού επισκέφθηκε χθες το πρωί τον Κεντρικό Οργανωτικό του ΑΚΕΛ Χρήστο Αλέκου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Αραδίππου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι αυτό που απαιτεί το κόμμα του είναι ισονομία και δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών του, που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTΑ. Πρόσθεσε ακόμα ότι η αντίδραση του ΑΚΕΛ έγκειται στο ότι «προσπαθούν να στηθούν συγκεκριμένες καταθέσεις».
Ο κ. Κυπριανού μιλούσε ύστερα από επίσκεψη στον Κεντρικό Οργανωτικό του ΑΚΕΛ Χρήστο Αλέκου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού Αραδίππου.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά, ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχει «καμία απολύτως διαφωνία με αυτή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Είναι και η δική μας η απαίτηση εκεί και όπου τεκμηριώνεται ότι υπάρχει διαφθορά, υπάρχει διαπλοκή, υπάρχει χρηματισμός και μίζες θα πρέπει σίγουρα να καταδιώκεται και να τιμωρείται με τον πιο αποφασιστικό τρόπο».
Εκεί που διαφωνούμε, συνέχισε «είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα συγκεκριμένα άτομα εμπλέκονται σε τέτοια φαινόμενα. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η ισονομία, να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων και επειδή διαπιστώνουμε ότι προσπαθούν να στηθούν συγκεκριμένες καταθέσεις είναι γι’ αυτό που αντιδρούμε».
Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι τα στελέχη του ΑΚΕΛ δεν αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο, ο Αντρος Κυπριανού επανέλαβε πως «στήνονται πράγματα, τα οποία κατά την άποψή μας επιχειρούν συγκεκριμένους στόχους. Η μόνη δική μας απαίτηση είναι η ισονομία και δίκαιη αντιμετώπιση με βάση τη νομοθεσία».
Στόχοι των προσπαθειών αυτών, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι «η αποδυνάμωση και η απαξίωση του ΑΚΕΛ στην κοινή γνώμη».
Πρόσθεσε πως «έχουμε θέσει το πολιτικό στίγμα αυτής της υπόθεσης. Εμείς θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και
όπου ανήκουν, τεκμηριωμένα και να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών του ΑΚΕΛ, τίποτε άλλο δεν θέλουμε».
Αναφορικά με την υγεία του Χρίστου Αλέκου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «είναι πάρα πολύ καλά, καλή διάθεση και βεβαιότητα ότι δεν θα προκύψει τίποτε απολύτως σε βάρος του».
Και στον Βενιζέλο Ζανέτο.-
Ο κ. Άντρος Κυπριανού είχε επισκεφθεί και τον Βενιζέλο Ζανέτο στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού , όπου κρατείται το ηγετικό στέλεχος του ΑΚΕΛ.
Μετά την επίσκεψη ο Αντρος Κυπριανού κατήγγειλε οργανωμένη προσπάθεια εκ μέρους των συγκυβερνώντων κομμάτων για αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του ΑΚΕΛ λόγω της κατάστασης στην οικονομία και το Κυπριακό.
Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι πρόκειται για προσπάθεια αποδυνάμωσης και αποξένωσης του ΑΚΕΛ η οποία άρχισε από πολύ προηγουμένως γιατί κάποιους, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς να διαμορφώσουν τα δεδομένα κερδίσουν την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: