ΚΕ ΑΚΕΛ για τη «Δρομολαξιά»: Έκκληση στους ψηφοφόρους του «να καταστούν ασπίδα του Κόμματος».-

Τις θέσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, όπως εκφράστηκαν στις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση της Δρομολαξιάς, υιοθέτησε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνήλθε την Πέμπτη υπό το φως των εξελίξεων με τις συλλήψεις μελών του ΑΚΕΛ για το θέμα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εξέφρασε την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του σώματος προς τα δυο μέλη της που αδίκως κατηγορούνται».
Η Ολομέλεια της ΚΕ του κόμματος θεωρεί ότι η υπόθεση εξελίσσεται σε πολιτική σκευωρία σε βάρος του ΑΚΕΛ και των στελεχών του με στόχο να απαξιωθεί το Κόμμα στα μάτια του κυπριακού λαού και να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα τεράστια υπαρκτά προβλήματα για τα οποία φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Αναστασιάδη. Επαναλαμβάνει τα κρίσιμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα και προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο πολίτη.
Τι μεσολάβησε ώστε να διαφοροποιηθεί προς το ηπιότερο το κατηγορητήριο για τον κ. Λίλλη και να μετατραπεί από κατηγορούμενος σε κατήγορος; Τι μεσολάβησε ώστε να χρειαστεί ο κ. Λίλλης να καταθέσει τρεις φορές και πόσο αξιόπιστη θεωρείται η μαρτυρία του;
Γιατί δε ζητήθηκε από τα στελέχη του ΑΚΕΛ να δώσουν πρώτα κατάθεση στην Αστυνομία και αν αυτή δεν ικανοποιούσε τις αρχές τότε να προχωρούσαν σε συλλήψεις; Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ τονίζει ότι το Κόμμα θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, την ηθική του υπόσταση και τα στελέχη του με όλα τα εις τη διάθεση του νόμιμα μέσα.
Η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ καλεί τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του Κόμματος να είναι σε εγρήγορση, να παραμείνουν ψύχραιμοι αλλά και αποφασιστικοί και να καταστούν η ασπίδα προστασίας του ΑΚΕΛ. «Καμιά σκευωρία δεν μπορεί να πλήξει το Κόμμα των Εργαζομένων. Το Κόμμα θα ξεπεράσει και αυτή τη δυσκολία όπως ξεπέρασε τόσες άλλες στην σχεδόν 90χρονη ζωή και δράση του. Εκείνοι που το κατηγορούν και το σπιλώνουν θα πρέπει να απολογηθούν αν δεν κατορθώσουν να τεκμηριώσουν τις κατηγορίες τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ θα παραμείνει πρωταγωνιστής στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του κυπριακού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: