Ο Αβραμόπουλος επισημαίνει το γεωστρατηγικό ρόλο της Κύπρου –

«Πρέπει να κάνουμε σημαία στη σχέση μας με την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου»- Συναντήσεις του με τα Κόμματα.-

Την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κύπρο και για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και πως μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση της εποχής, την οικονομική κρίση, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στους αρχηγούς ή εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων με τους οποίους είχε διαδοχικά συναντήσεις, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο για τους εορτασμούς της επετείου της Ανεξαρτησίας.
Σε δηλώσεις μετά από επτά συναντήσεις ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι αντάλλαξε απόψεις μπροστά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και μετέφερε το μήνυμα ότι «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Κύπρος δεν είναι μόνη. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό της». Παρά το γεγονός ότι και η Ελλάδα έχει χτυπηθεί από την οικονομική κρίση, πρόσθεσε, παραμένει ισχυρή με ένα από τα ισχυρότερα αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη, πάντοτε έτοιμη να το θέσει στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας, του διεθνούς δικαίου και στη συλλογική προσπάθεια για την διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας στην περιοχή.
Οι εξελίξεις ανέδειξαν τον γεωστρατηγικό σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος, συνέχισε λέγοντας ότι το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα. «Πάντοτε είμαστε υπέρμαχοι κάθε προσπάθειας που απέβλεπε στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή». Τώρα που η γειτονιά μας, είπε, διέπεται από μια βαθιά κρίση με απρόβλεπτες επιπτώσεις στη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα, όλοι αντιλαμβανόμαστε και πρέπει να το κάνουμε σημαία στη σχέση μας με την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Κύπρου.
«Για να μπορέσει όμως η Κύπρος να διαδραματίσει αυτή την αποστολή θα πρέπει να βρει την ενότητα και την ακεραιότητά της». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία της Κύπρου με την έννοια ανεξαρτησία να είναι πιο βαθειά σε περιεχόμενο και να καλύψει ολόκληρη την Κύπρο, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ασφαλούς διαβίωσης και για τους Ε/κ και τους Τ/κ.
Η Κύπρος πρέπει να γίνει το παράδειγμα για αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία για συνεννόηση ανάμεσα στις δύο κοινότητες, είπε, και αυτός πρέπει να είναι ο κοινός σκοπός με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: