Οι σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ επικεφαλής της παρέλασης για την ανεξαρτησία της Κύπρου.-

Η στρατιωτική παρέλαση για να τιμηθεί η εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου του 2013 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λιτότητας με τη συμμετοχή μόνο πεζοπόρων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Αμυνας, των στρατιωτικών σχολών και της ΕΛΔΥΚ.

Το χαιρετισμό της παρέλασης που άρχισε στις 11.00 στη Λευκωσία δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου, τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Στυλιανό Νάση.
Μετά την έπαρση της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές.
Φέτος για πρώτη φορά παρέλασαν οι σημαίες όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Μπροστά ήταν οι σημαίες των κρατών που συμμετείχαν στην παρέλαση με αγήματα και ακολουθούσαν οι σημαίες των υπολοίπων κρατών με αλφαβητική σειρά.
Επίσης, για πρώτη φορά, παρέλασε και τμήμα του συγκροτήματος μάχης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «Χέλπροκ», στο οποίο συμμετέχουν η Κύπρος, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.
Πάνω από το χώρο της παρέλασης πέταξαν ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: