Εκβιασμοί και μίζες στην υπόθεση «Δρομολαξιά» – Επταήμερη κράτηση στα στελέχη του ΑΚΕΛ.-

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκαν χθες το πρωί για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους οι Χρίστος Αλέκου 57 χρόνων και Βενιζέλος Ζαννέττου, 66 χρόνων στελέχη του ΑΚΕΛ, και Αντώνης Ιωακείμ, 55 χρόνων επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd του Νίκου Λίλλη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την υπόθεση της αγοράς του τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA. Οι συλλήψεις των Αλέκου, Ζαννέττου και Ιωακείμ έγιναν στη βάση της κατάθεσης του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη. Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα 7ήμερης κράτησης και για τους τρεις.


Στην παρουσία οπαδών του ΑΚΕΛ, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, προσήχθησαν τα μέλη του κόμματος. Οι οπαδοί του ΑΚΕΛ, υποδέχθηκαν τα μέλη του Κόμματος με χειροκροτήματα και επευφημίες εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή τους προς τους συλληφθέντες στελέχη του κόμματος.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο σύμφωνα με τη συμπληρωματική κατάθεση του Λίλλη οι τρείς ύποπτοι τον εκβίαζαν και του αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα βοήθεια που θα του παρείχαν για την επένδυση στη Δρομολαξιά. Εκδόθηκαν επιταγές και για εισφορά στο ΑΚΕΛ Λάρνακας και αρκετά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για εξόφληση χρεών μελών του ΑΚΕΛ και για χρέη της Αλκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: