Βρέθηκαν στη Βουλγαρία οι γονείς της μικρής Μαρίας – Τη γέννησαν στην Ελλάδα και την εγκατέλειψαν.- Ξανάρχισαν οι έρευνες για τη Μαντλίν Μακκάν.-

Στην πόλη Νικολάεβο, της Ανατολικής Βουλγαρίας, επικεντρώνονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό των φυσικών γονιών της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών μέσων ενημέρωσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν ζευγάρι αθιγγάνων, με τα ονόματα Ατανάς και Σάσκα Ρούσεβι, οι οποίοι φέρονται ότι είναι οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Τρουντ", που επικαλείται ανεπίσημες πληροφορίες, το ανδρόγυνο των Ρομά ζει στο Νικολάεβο τα τελευταία 7 με 10 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και άλλα δύο από τα παιδιά τους μοιάζουν με τη Μαρία.
"Ο αδερφός του πατέρα της Μαρίας, το όνομα του οποίου είναι Αγγελ, αποκάλυψε στην εφημερίδα λεπτομέρειες γύρω από την υιοθέτησή της. Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι δύο γονείς της δούλευαν σε συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στην Ελλάδα, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία. Το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ωστόσο, διηγήθηκε στο τηλεοπτικό κανάλι "BTV", ότι οι γονείς πήραν λεφτά για τη Μαρία", προστίθεται στο ρεπορτάζ.
Πάντως, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η ίδια η μητέρα αρνήθηκε να πει σήμερα σε ποιόν άφησε το παιδί της στην Ελλάδα.
"Έγινε πριν πολλά χρόνια", ήταν οι μοναδικές λέξεις που είπε η Σάσκα Ρούσεβα στους εκπροσώπους του βουλγαρικού Τύπου, προτού μπει στο αστυνομικό περιπολικό που μετέφερε την ίδια και τον άνδρα της σε άγνωστη κατεύθυνση για ανάκριση, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Πάντως, εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας δίωξης εγκλήματος του υπουργείου, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, δεν επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες και αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή αναφορά γύρω από την υπόθεση, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος.
Πάντως, αν αληθεύουν τα παραπάνω δημοσιεύματα, πολύ σύντομα θα διενεργηθεί έλεγχος DNA, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται πράγματι για τους φυσικούς γονείς της μικρής Μαρίας, ενώ στη γειτονιά των Ρομά στο Νικολάεβο, λένε, ότι γνωρίζουν το ανδρόγυνο εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν έχουν δει τη μικρή Μαρία.
Πάντως, όπως αναφέρεται, ο Ατανάς είχε φυλακιστεί για κλοπές και ξυλοδαρμό, ενώ η Σάσκα τον είχε χωρίσει όταν μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία, όπως αναφέρεται.
Νέα έρευνα για τη Μαντλίν Μακ Καν Στο εκ νέου άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης εξαφάνισης της Μαντλίν Μακ Καν προέβησαν οι πορτογαλικές αρχές, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές εισαγγελικές αρχές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «νέα αποδεικτικά στοιχεία δικαιολογούν τη συνέχιση των ερευνών».
Οι πορτογαλικές αρχές είχαν κλείσει το 2008 τις έρευνες για την εξαφάνιση ένα χρόνο προηγουμένως της τότε τριών ετών Βρετανίδας από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ, όπου παραθέριζε με τους γονείς της.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία στη Βρετανία πριν από λίγες εβδομάδες παρουσίασε νέα στοιχεία για την υπόθεση που αναδεικνύουν ως το πιθανότερο σενάριο για την εξαφάνιση του κοριτσιού την προσχεδιασμένη απαγωγή. Η πορτογαλική αστυνομία φέρεται επίσης να εντόπισε «νέες γραμμές έρευνας» κατόπιν επανεξέτασης της αρχικής έρευνας.
Οι δύο νέες έρευνες θα κινηθούν παράλληλα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.
Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη στην Πορτογαλία εξέφρασαν οι γονείς της Μάντλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: