Προφυλακιστέος στην Αθήνα και ο υιός Ντίνου Μιχαηλίδη.-

Προφυλακιστέος κρίθηκε από τις Εισαγγελικές Αρχές της Ελλάδας, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνου Μιχαηλίδη, ο οποίος κατηγορείται για εμπλοκή σε διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από παράνομες δραστηριότητες και συγκεκριμένα προμήθειες για την απόκτηση από το Υπουργείο Άμυνας του αντιπυραυλικού συστήματος TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Μ. Μιχαηλίδης, προσήλθε στον Ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, περίπου στις 12 το μεσημέρι και η απολογία του κράτησε επτά ώρες.
Ο Μ. Μιχαηλίδης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, λόγω του ότι - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν εμφανίστηκε ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών της Ελλάδας, όταν αρχικά εκλήθη και για αυτό κρίθηκε ύποπτος φυγής. Ο συνήγορος του κ. Μιχαηλίδη, Χρήστος Στάθης σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και κατά τη διάρκεια της απολογίας του «έδωσε σαφείς εξηγήσεις, απομυθοποιώντας τις καταθέσεις Ζήγρα».
Το κατηγορητήριο – σύμφωνα με πληροφορίες – αναφέρεται σε χρήματα από παράνομες προμήθειες, τα οποία βρέθηκαν να μεταφέρθηκαν μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, με συνδικαιούχο τον πατέρα του. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτικών αρχών η εταιρεία, φέρεται να λάμβανε εμβάσματα εκατομμυρίων από το Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.
Το Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του Μιχάλη στην υπόθεση ενέπλεξε ο ξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.
Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης απορρίπτει το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται για συμμετοχή στη νομιμοποίηση του παράνομου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, έχοντας παρουσιάσει στην απολογία του - σύμφωνα με πληροφορίες - έγγραφα, τιμολόγια και παραστατικά που δικαιολογούν τα χρήματα που κατατέθηκαν στο λογαριασμό του από νόμιμες επιχειρηματικές συναλλαγές που δηλώνει ότι είχε με το Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.
Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης εκδόθηκε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, ενώ ο πατέρας του Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος απολογήθηκε τις προηγούμενες μέρες, επίσης, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: