Ενδιαφέρον διεθνών οργανισμών για ακίνητα στην Κύπρο

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας (FIABCI-International) Flavio Gonzaga Nunes, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της FIABCI-Κύπρου Λάκη Τοφαρίδη.

Σε ανακοίνωσή της, η FIABCI-Κύπρου αναφέρει πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, ενώ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Πρόεδρος της FIABCI-International θα έχει σημαντικές επαφές με πολιτειακούς αξιωματούχους, οργανωμένους φορείς της αγοράς ακινήτων και πανεπιστημιακά ιδρύματα, που είναι ακαδημαϊκά μέλη της FIABCI-Κύπρου.
Επίσης, θα παρακαθήσει σε ειδική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της FIABCI-Κύπρου στη διάρκεια της οποίας θα γίνει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, για την κυπριακή αγορά ακινήτων και τις προοπτικές της.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Gonzaga Nunes περιλαμβάνει ακόμα ξεναγήσεις στη Λευκωσία, τη Λεμεσό και την Πάφο, όπου θα επισκεφθεί σημαντικά έργα ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων, η Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία και η μαρίνα Λεμεσού.
Η FIABCI προωθεί τη συνεργασία και δικτύωση επαγγελματιών του κλάδου απ’ όλο τον κόσμο, ενώ διαθέτει 61 τοπικά τμήματα σε 48 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, η οποία είναι ενεργό μέλος της Ομοσπονδίας από το 1976.
Τα τακτικά μέλη της (ιδιώτες και εταιρείες) υπερβαίνουν τις 3.500, ενώ μέλη της είναι επίσης 80 ακαδημαϊκά ιδρύματα και εθνικοί σύνδεσμοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν γύρω στα δύο εκατομμύρια επαγγελματίες, καθιστώντας την FIABCI τον πλέον αντιπροσωπευτικό οργανισμό της κτηματικής βιομηχανίας παγκοσμίως.
«Η επίσκεψη του Gonzaga Nunes στην Κύπρο», δηλώνει ο κ. Τοφαρίδης, «είναι πολύ σημαντική γιατί αποδεικνύει ότι η αγορά ακινήτων της χώρας μας συνεχίζει, παρά τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων διεθνών οργανισμών του κλάδου και επενδυτών από όλο τον κόσμο».
Επίσης, προσθέτει είναι σημαντική, γιατί εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της FIABCI-International να διευρύνει την παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, μια διεύρυνση για την οποία ο ρόλος της Κύπρου θα είναι καθοριστικός.
Ο κ. Τοφαρίδης υπενθυμίζει ότι το 2011 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με πολύ μεγάλη επιτυχία το 62ο Παγκόσμιο Κογκρέσο της FIABCI-International, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων και επενδυτές από 70 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: