Θετικό αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ - Σωτήριος ο Πάρντο

Με θετικό αποτέλεσμα έφυγε από το Ισραήλ ο ΑΠΟΕΛ, που έμεινε στο 0-0 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Άιντραχτ κέρδισε στην Γερμανία την Μπορντώ με το εμφαντικό 3-0 και πήρε την πρωτιά, μετά το πέρας της πρώτης αγωνιστικής του έκτου ομίλου.

Έπιασε το πλάνοΆσχημο το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι, μιας και η μπάλα δεν έφτασε σχεδόν καθόλου στους δύο τερματοφύλακες. Πολλά τα λάθη από τους παίκτες των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο πλάνο του Πάουλο Σέρτζιο.
Ο Πορτογάλος έβαλε τον Ολιβέιρα σε ρόλο κόφτη και τους Μοράις και Βινίσιους πιο μπροστά. Στα άκρα ήταν Αλωνεύτης (αριστερά) και Χαραλαμπίδης (δεξιά) και στην κορυφή ο Γκονσάλβες. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπόρδα και Γκιγιέρμε, ο Σέρτζιο, στα δεξιά ο Σέρτζιο και αριστερά ο Ντα Σίλβα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο.
Μία ευκαιρίαΟι γαλαζοκίτρινοι εξουδετέρωναν τις ενέργειες των Ισραηλινών, όμως δεν είχαν λύσεις στην επιθετική γραμμή για να απειλήσουν την εστία του Χουάν Πάμπλο. Όπως ήταν φυσιολογικό, μόλις μία φάση μέτρησε το πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήταν για την Μακάμπι λίγο πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η φάση ήρθε στο 44’ με το σουτ του Ζάχαβι, που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, με τον Πάρντο να μην ανησυχεί.
Πίεσε η ΜακάμπιΣτο δεύτερο μέρος, η Μακάμπι θέλοντας να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την έδρα της, προσπάθησε να πιέσει περισσότερο την εστία του Πάρντο. Κράτησε περισσότερο την μπάλα, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει πολλές απειλητικές επιθέσεις.
Η ευκαιρία για τους Ισραηλινούς ήρθε στο 76’, με τον πιο απειλητικό τους παίκτη να βρίσκεται στην περιοχή, όμως την κατάλληλη στιγμή ο Πάρντο έκανε έγκαιρη επέμβαση και αποσόβησε τον κίνδυνο στέλλοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Απόκρουση ΠάρντοΓια να φύγει με το ισόπαλο αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ από το Ισραήλ έβαλε το χεράκι του ο Πάρντο. Στο 93' ο Αμορίν ανέτρεψε στην περιοχή τον Ζάχαβι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 94' ανέλαβε την εκτέλεση ο Ιτζχάκι, με τον Βελγοισπανό πορτιέρο να πέφτει και να αποκρούει το πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα.  
Σκόρερ: -
Κίτρινες: 45΄ Μπεν Χαίμ / 41’ Χαραλαμπίδης, 93' Αμορίν
Συνθέσεις:
Μακάμπι (Π. Σόουζα):
 Χουάν Πάμπλο, Μανέ (44’ Χαρούς), Τίμπι, Γκαρσία, Ράντι (69’ Ιτζχάκι), Μίχα, Γεινί, Μίτροβιτς, Ζάχαβι, Μπεν Χαίμ (77’ Νταμπούρ), Πρίκα
ΑΠΟΕΛ (Π. Σέρτζιο): Πάρντο, Σέρτζιο, Ολιβέιρα, Μπόρδα, Ντα Σίλβα, Βινίσιους, Μοράις, Αμορίν, Χαραλαμπίδης (78’ Σέρινταν), Αλωνεύτης, Γκονσάλβες (86’ Γκαμπράλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: