«Διεκδικητικό και αξιόπιστο ΔΗΚΟ», θέλει ο Νικόλας Παπαδόπουλος – Ομιλία του υποψήφιου Προέδρου σε συγκέντρωση εκατοντάδων γυναικών-μελών του Κόμματος.-

«Η ηγεσία του ΔΗΚΟ θα πρέπει να διαθέτει το τεκμήριο της διεκδικητικότητας και να είναι αξιόπιστη» τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «την 1η Δεκεμβρίου θα επιτευχθεί η αναγκαία ενότητα της ηγεσίας με τη βάση».

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος του Κόμματος μιλούσε σε μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών-μελών του ΔΗΚΟ, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Λευκωσία.
Στην ομιλία του, ο κ. Παπαδόπουλος επικεντρώθηκε σε τέσσερεις κυρίως άξονες και, πιο συγκεκριμένα, (α) στο Κυπριακό, (β) την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, (β) στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ΔΗΚΟ και (δ) στο επικείμενο εκλογικό Συνέδριο της 1ης Δεκεμβρίου.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε πως η πενταετής διαχείριση του εθνικού θέματος από τον κ. Χριστόφια υπήρξε ιδιαιτέρως ζημιογόνα και ανέφερε πως «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αποσύρει τις “γενναιόδωρες προσφορές” του κ. Χριστόφια άμεσα, υλοποιώντας έτσι την προεκλογική δέσμευσή του προς το ΔHKO». Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως ενόψει των διεργασιών που γίνονται από τον κ. Ντάουνερ για επανέναρξη των συνομιλιών, το ΔΗΚΟ οφείλει να παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, τόσο ως κόμμα που μετέχει στην κυβέρνηση όσο και ως κόμμα που μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο. «Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που γίνονταν επί Χριστόφια», τόνισε, «όταν το ΔΗΚΟ παρέμενε απλώς θεατής αφήνοντας τον κ. Χριστόφια να κάνει ότι θέλει. Η ευθύνη για το ρόλο του Κόμματος στις κρίσιμες ώρες που έρχονται στο κυπριακό ανήκει στην ηγεσία που θα εκλεγεί τον Δεκέμβριο και γι αυτό το λόγο η ηγεσία αυτή θα πρέπει να διαθέτει το τεκμήριο της διεκδικητικότητας και να είναι αξιόπιστη».
Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μια σύντομη αναδρομή για το πώς η Κύπρος πέρασε από το πλεόνασμα στη χρεοκοπία μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. «Η αιτία», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι πρωτίστως τα λάθη και η κακοδιαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τα λάθη των τραπεζών και το γεγονός ότι ενώ θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την καταστροφή με απλές κινήσεις, υπήρξαμε θύματα του λαϊκισμού, της προχειρότητας και της ευθυνοφοβίας που χαρακτήριζε την πολιτική Χριστόφια». «Αυτό όμως που τώρα έχει σημασία», τόνισε με έμφαση ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και την χρεοκοπία και να εφαρμόσουμε όσα πρέπει να εφαρμοστούν για εξυγίανση του τρόπου λειτουργίας του κράτους, των τραπεζών και όλων των θεσμών που συνθέτουν την κυπριακή οικονομία, μέσα από την εφαρμογή του Μνημονίου. Είτε μας αρέσει είτε όχι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «πρέπει να αντιληφθούμε όλοι
ότι ο συντομότερος δρόμος για την πολυπόθητη απαλλαγή από το Μνημόνιο περνά από την εφαρμογή του. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Και αν θέλουμε να μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας πρέπει πρώτα-πρώτα να τους λέμε την αλήθεια. Αυτό έκανα μέχρι σήμερα, αυτό θα κάνω πάντα».
Αναφερόμενος στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι για την προάσπιση της δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, τη στήριξη στον Μακάριο στα δύσκολα χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, την πετυχημένη διακυβέρνηση του ιδρυτή του Κόμματος Σπύρου Κυπριανού και το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του 80’, την πετυχημένη διακυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου και τη διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την εισαγωγή του Ευρώ. Και κυρίως», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, «είμαστε περήφανοι για την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του ΔΗΚΟ και για την πολιτική παρακαταθήκη του Σπύρου Κυπριανού και του Τάσσου Παπαδόπουλου».
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, της 1ης Δεκεμβρίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε και ενώπιον των επαρχιακών συνδιασκέψεων του Κόμματος, ότι «η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν διχάζουν το κόμμα αλλά αντίθετα το ενώνουν» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΔΗΚΟ θα εξέλθει δυνατό από τις εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου». Τόνισε δε, πως «με τη μαζική συμμετοχή των ΔΗΚΟϊκών στο εκλογικό συνέδριο και μέσω της απευθείας εκλογής Προέδρου και ηγεσίας από τις είκοσι και πλέον χιλιάδες μέλη του ΔΗΚΟ, θα πετύχουμε την πολυπόθητη και αναγκαία ενότητα της ηγεσίας με τη βάση του Κόμματος».
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκατοντάδες γυναίκες μέλη του ΔΗΚΟ οι οποίες εξέφρασαν την αγωνία τους για το ρόλο του Κόμματος, τόσο σε σχέση με τη διαχείριση του Κυπριακού όσο και σε σχέση με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και εκδήλωσαν τη στήριξή τους στον Νικόλα Παπαδόπουλο στην προσπάθεια του για ένα δυνατό, διεκδικητικό και αξιόπιστο ΔΗΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: