Δεκάδες νεκροί από επίθεση Ισλαμιστών σε εκκλησία στο Πακιστάν.-

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση που διέπραξαν Ισλαμιστές καμικάζι βομβιστές σε μια εκκλησία στο Πακιστάν, περιλαμβανομένων 34 γυναικών και 7 παιδιών, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τσόντρι Νισάρ κλι Χαν.


Δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μπροστά από μια εκκλησία στην Πεσαβάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν), κατά την έξοδο των πιστών από τη λειτουργία, σύμφωνα με απολογισμό των τοπικών Aρχών.
Πρόκειται για μια από τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν εναντίον των χριστιανών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 4% των 180 εκατ. κατοίκων της χώρας και πέφτουν συχνά θύματα διακρίσεων, ωστόσο οι επιθέσεις εναντίον τους είναι πιο σπάνιες.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερα παιδιά, δύο αστυνομικοί και έξι γυναίκες. Το νέο απολογισμό ανακοίνωσε ο γιατρός Σερ Αλι, ένας από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου Λέιντι Ρίντινγκ, του κύριου δημόσιου νοσοκομείου της Πεσαβάρ.
Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί, επειδή "οι περισσότεροι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο δημοτικός αξιωματούχος Σαχιμπζάντα Ανίς.
Πηγή στη μονάδα των πυροτεχνουργών έκανε γνωστό πως σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από δύο καμικάζι.
Περισσότεροι από 600 πιστοί βρίσκονταν στην εκκλησία για τη λειτουργία.
"Αφού τελείωσε η λειτουργία, ο κόσμος άρχισε να βγαίνει και οι καμικάζι βομβιστές έτρεξαν καταπάνω τους", δήλωσε ο Νατζίμπ Μπόγκβι, ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός.
Μερικοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους αμέσως μετά την επίθεση και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά διαμαρτυρόμενοι για τη βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: