Μείωση των δανειστικών επιτοκίων ζητά ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ.-

Έγκλημα κατά της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο με τα υψηλά δανειστικά επιτόκια που έχουν οι Τράπεζες και τα Συνεργατικά Ιδρύματα.

Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα προς τους εργοδότες, ιδιαίτερα στην τουριστική βιομηχανία, να δώσουν προτεραιότητα στους Κύπριους εργαζόμενους και προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντί αλλαγή των όρων εργασίας, να μην προκρίνουν αύξηση των ανέργων.
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα, ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως «εάν περιμένουμε από τις Τράπεζες και τα Συνεργατικά να μειώσουν τα επιτόκια είναι μία ψευδαίσθηση. Αυτό που παρατηρήσαμε τους τελευταίους μήνες είναι ότι σωστά έχουν μειωθεί τα καταθετικά επιτόκια ενώ τα δανειστικά αυξάνονται».
Πρέπει, συνέχισε, «να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση. Πιστεύω ακράδαντα και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζεται μεθοδικά σ’ αυτό το ζήτημα σε συνεργασία με τη Βουλή να κάνουμε και νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τα δανειστικά επιτόκια είναι έγκλημα, έγκλημα κατά της οικονομίας, κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».
Στο τέλος, ανέφερε, «κανένας δεν θα μπορεί να αντεπεξέρχεται στις δόσεις του, θα γίνουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολύ ψηλά σε ποσοστά, οι τράπεζες θα έχουν προβλήματα και θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο που δεν θα βγαίνουμε. Είναι πολύ ουσιαστικό να μειωθούν πολύ σημαντικά προς τα κάτω τα δανειστικά επιτόκια και όχι μόνο».
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, λέγοντας πως δεν μπορεί η σύνταξη ενός συνταξιούχου να μην φτάνει για να πληρώσει το λογαριασμό της ΑΗΚ.
«Αυτά πρέπει να δούμε και όχι αν θα μείνουν κρατικοί ή ημικρατικοί οργανισμοί ή εάν θα αποκρατικοποιηθούν. Να έχουν λογικό κόστος που να μπορεί ο πολίτης να αντεπεξέρχεται» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: