Σκεύασμα για την απώλεια βάρους με πολύ επικίνδυνη ουσία.-

Σκεύασμα το οποίο πωλείται μέσω διαδικτύου για την απώλεια βάρους περιέχει πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ουσία, η οποία κυρίως χρησιμοποιείται για γεωργικούς σκοπούς, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, «το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να πληροφορήσει το καταναλωτικό κοινό, ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν λάβει έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες διατίθενται προς πώληση μέσω του διαδικτύου ειδικά σκευάσματα με πληροφορίες στη σήμανση, που δίδουν την εντύπωση στον καταναλωτή ότι με τη χρήση τους θα έχει απώλεια βάρους, τα οποία περιέχουν την ουσία 2,4 Dinitrophenol (DNP)».
Σύμφωνα με τη σχετική επίσημη πληροφόρηση, «η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται κυρίως από τη βιομηχανία για γεωργικούς σκοπούς, ως μυκητοκτόνο ή ζιζανιοκτόνο και θεωρείται πολύ επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία».
Το καταναλωτικό κοινό το οποίο έχει στην κατοχή του σκευάσματα που περιέχουν την πιο πάνω ουσία, συμβουλεύεται να μην τα καταναλώσει και να επικοινωνήσει με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, δίδοντας πληροφορίες που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό του προμηθευτή.
Το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να υπενθυμίσει τους καταναλωτές, ότι η διαδικασία προμήθειας τέτοιων προϊόντων μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί επί του παρόντος να τύχει αποτελεσματικού ελέγχου από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες και ως εκ τούτου δυνατό κάποιοι ανυποψίαστοι καταναλωτές να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: