Πρωτοποριακή επέμβαση στην Κύπρο σε έφηβη χωρίς αυτί.-

Πρωτοποριακή επέμβαση διενεργήθηκε στην Κύπρο σε έφηβη χωρίς αυτί. Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «τέτοιου είδους επεμβάσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν σε πολύ λίγα εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα ανά το παγκόσμιο και είναι η 1η στο είδος της που ολοκληρώνεται επιτυχώς στην Κύπρο, στις εγκαταστάσεις του American Medical Center/American Heart Institute από την ομάδα του Δρ. Ψαρά».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά τις πρωτοποριακές πλαστικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στο American Medical Center/American Heart Institute, σε ασθενείς με συγγενείς (εκ γενετής) ανωμαλίες ή τραυματισμούς, ακολούθησε ακόμη μια σε κορίτσι ηλικίας 14 χρονών, το οποίο είχε γεννηθεί χωρίς το εξωτερικό αριστερό αυτί».
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας που διεκπεραίωσε την επέμβαση, Δρ. Γιώργος Ψαράς, Διευθυντής και Συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Smile» στην Νότια Αφρική, μερικά παιδιά μπορεί να γεννηθούν με ελαττωματικό το εξωτερικό μέρος του αυτιού τους, δηλαδή με πρόβλημα στον χόνδρο του αυτιού ή σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καθόλου αυτί, όπως την συγκεκριμένη περίπτωση.
Προκειμένου να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά τα άτομα, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο τουλάχιστον έτος της ηλικίας τους.
Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έλαβε χώρα πριν μερικές βδομάδες, η ιατρική ομάδα πήρε μέρος του χόνδρου από την 6η, 7η και 8η πλευρά.
Ο χόνδρος αυτός «χαράχτηκε» ούτως ώστε να είναι πανομοιότυπος με το εξωτερικό αυτί.
Στην αριστερή πλευρά της κεφαλής δημιουργήθηκε υποδόριος θύλακας όπου τοποθετήθηκε ο τεχνητός «σκελετός» του αυτιού.
Στη φάση αυτή ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης του αυτιού και υπολείπονται ακόμη δυο, οι οποίες θα ακολουθήσουν τους επόμενους 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: