Ο Τζον Κέρρυ είπε στον Αναστασιάδη ότι θα επισκεφθεί την Κύπρο.-

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και προς την Κύπρο για τη συμβολή και το ρόλο της στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου. Εξέφρασε επίσης την ευαρέσκεια του για τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για την επανέναρξη ενός καλά προετοιμασμένου και ουσιαστικού διαλόγου που να οδηγήσει σε μια συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Η συνομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε χώρα στην διάρκεια δεξίωσης που ο Αμερικανός Πρόεδρος παρέθεσε την Δευτέρα το βράδυ προς τους Αρχηγούς Κρατών και Κυβερνήσεων με την ευκαιρία της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Στο περιθώριο της δεξίωσης εξάλλου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε εικοσάλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών John Kerry ο οποίος ανέφερε στον Κύπριο Πρόεδρο ότι βρίσκεται εντός του προγραμματισμού του και αποτελεί επιθυμία του η πραγματοποίηση επίσκεψης του στην Κύπρο. Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην έκρυθμη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: