Επιχειρησιακός Αρχηγός της Χρυσής Αυγής ο Ηλίας Κασιδιάρης - Βαρυά κατηγορητήρια για το σκληρό πυρήνα – Έρευνες σε όλη την Ελλάδα για οπλισμό.-

ΑΘΗΝΑ: Ρόλος «επιχειρησιακού αρχηγού» της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να προκύπτει για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη, από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δράση του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της υπόθεσης που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης φαίνεται να οδηγούν στον προσδιορισμό του κ. Κασσιδιάρη ως «επιχειρησιακού αρχηγού» που φέρεται να είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης των μελών της οργάνωσης που θα αποτελούσαν τα αποκαλούμενα «τάγματα εφόδου».
Εξάλλου, από το υλικό των τηλεφωνικών συνακροάσεων τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες συνομιλία του βουλευτή Γ. Λαγού με τον συνάδελφό του Ηλία Παναγιώταρο και τον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο.
Βαριά κατηγορητήρια για το σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής
Βαριά κατηγορητήρια για το σκληρό πυρήνα τ της Χρυσής Αυγής έχει συντάξει ο ανακριτής της υποθεσης Σπύρος Γεωργουλεας, στα οποία σύμφωνα με πληροφορίες φέρει ως οργανωτικό ηγέτη τον Νίκο Μιχαλολιακο και τον Ηλία Κασιδιάρη ως επιχειρησιακό. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες. Ο ρόλος του επιβεβαιώνεται απο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέρχονται απο την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, απο τα οποία προκύπτει οτι ενημερώθηκε για τη δολοφονία Φύσσα. Για τον Ηλία Κασιδιάρη το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχε την ευθύνη της στρατιωτικής εκπαίδευσης της οργάνωσης, που πολλές φορές γινόταν με πραγματικα πυρά. Επιβαρυντικά στοιχεία έχουν προκύψει για τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά και για μεσαία στελέχη της οργάνωσης
Σε άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία του πρωτεργάτη της χούντας Νίκου Ντερτιλή στις 31 Ιανουαρίου είχε χρησιμοποιηθεί το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο του συλληφθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου. Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με την Ελληνικη Αστυνομια, από τη βαλλιστική εξέταση και, όπως διευκρινίζεται, ο βουλευτής κατείχε νόμιμα το όπλο. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν πως είναι σε εξέλιξη η βαλλιστική εξέταση και στα άλλα όπλα που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες σε οικίες και γραφεία συλληφθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: