Κατηγορήθηκαν για οικειοποίηση εκατομμυρίων από Τουρκοκύπρια.-

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας προσήχθησαν χθες οι επιχειρηματίες Γεώργιος Κυπρής, Χρίστος Γεράνης και ο δικηγόρος Μάμας Χατζηχριστοφή, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής υπό αντιπροσώπου, κλεπταποδοχής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταρτισμού εγγράφων χωρίς εξουσία.
Οι κατηγορούμενοι φέρονται να οικειοποιήθηκαν ποσό 3,850,000 ευρώ από 83χρονη Τουρκοκύπρια η οποία προέβη σε διακανονισμό με το κράτος για απαλλοτρίωση γης στα Κάτω Πολεμίδια.

Οι τρεις κατηγορούμενοι απάντησαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι δεν παραδέχονται ενοχή και δήλωσαν αθώοι με αποτέλεσμα η υπόθεση να οριστεί για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 22 Οκτωβρίου
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν η 83χρονη, η οποία μετά το 1974 έφυγε από τις ελεύθερες περιοχές, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι οι ύποπτοι της έκλεψαν ποσό 3,850,400 ευρώ το οποίο ήταν μέρος ποσού που πληρώθηκε στην ίδια από το κράτος, ως αντίτιμο απαλλοτρίωσης γης που ανήκε στην ίδια, για σκοπούς ανέγερσης του προσφυγικού συνοικισμού Κάτω Πολεμιδιών.
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η Τουρκοκύπρια είχε ορίσει ως διαχειριστή τον δικηγόρο Μάμα Χατζηχριστοφή ενώ ως εγγυητές στην καταχώριση της διαχείρισης ορίστηκαν οι δύο ιδιοκτήτες εργοληπτικής εταιρείας, Κυπρής και Γεράνης. Στις 31 Μαρτίου 2011, η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε επιταγή 6,6 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση προς την τουρκοκύπρια για την απαλλοτρίωση 37 σκαλών γης όπου είναι κτισμένος ο προσφυγικός συνοικισμός στα Κάτω Πολεμίδια.
Ο γιος της Τουρκοκύπριας έπειτα από τραπεζικό έλεγχο διαπίστωσε ότι στο λογαριασμό της μητέρας του βρέθηκαν μόνο 2,850,000 ευρώ, έλειπαν δηλαδή σχεδόν 3,850,000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: