Προβλήματα σε χωριά της Λάρνακας από καταρρακτώδεις βροχές.-

Σοβαρά προβλήματα σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν χθες το μεσημέρι για δύο και πλέον ώρες. Αποτέλεσμα των βροχών ήταν να ξεχειλίσει ο ποταμός Πεντάσχοινος στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου ενώ πλημμύρισαν χωράφια στα χωριά Σκαρίνου και Χοιροκοιτία προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο ποταμός στην Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου και το νερό χώρισε κυριολεκτικά το χωριό στη μέση.
Όπως δήλωσε ο Κοινοτάρχης Αγίου Θεοδώρου Λάζαρος Πιερή «η κοινότητα μας δεν θα αντέξει έντονη βροχόπτωση το φετινό χειμώνα. Είχα μάλιστα προειδοποιήσει με επιστολές μου τους αρμόδιους φορείς αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ζητώντας όπως ληφθούν μέτρα και να καθαριστούν οι κοίτες του ποταμού» σημείωσε.
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Θεοδώρου, Λεόντιος Σταύρου «η κοινότητα ανησυχεί ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος διότι όλα τα γύρω βουνά έχουν καεί και δεν υπάρχει βλάστηση για να συγκρατήσει το νερό των βροχών. Το ύψος του νερού έχει φτάσει τα δυόμιση περίπου μέτρα» είπε.
Όπως ανέφερε το νερό πέρασε πάνω από ένα πρόχειρο γεφύρι που είχε χτιστεί πριν τρία χρόνια στην άκρη της Κοινότητας και απείλησε νεόκτιστη οικία. Την ώρα των καταρρακτωδών βροχών ευτυχώς από το γεφύρι δεν περνούσε αυτοκίνητο γιατί σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.
Από τις καταρρακτώδεις βροχές ο δρόμος Κιτίου - Μαζωτού πλημμύρισε με αποτέλεσμα να καταστεί αδιάβατος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: