Το Ράλι Κύπρος 2013 επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στη Λευκωσία.-

Μετά από 14 χρόνια το Ράλι Κύπρος εκκινεί φέτος από τη Λευκωσία με δεκατρείς απαιτητικές ειδικές διαδρομές και 686.60 χιλιόμετρα. Το Ράλι θα διεξαχθεί από τις 11 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου τα πληρώματα που θα βρεθούν στη ράμπα της εκκίνησης θα έχουν να καλύψουν 686.60 χιλιόμετρα από τα οποία τα 236.46 στις δεκατρείς ειδικές διαδρομές του αγώνα.
Τα πληρώματα που θα δηλώσουν συμμετοχή θα εκκινήσουν στις 19:00 το βράδυ της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου από το χώρο του Μουσείου Λευκωσίας και θα κατευθυνθούν στη Super Special Stage στο χώρο του Μακαρείου Σταδίου, από όπου στις 20:00 θα ξεκινήσει. η μήκους 2.24 χιλιομέτρων πρώτη ειδική διαδρομή.
Το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος του πρώτου σκέλους του αγώνα που θα περιλαμβάνει συνολικά έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Συγκεκριμένα, στις 08:00 το πρωί τα πληρώματα θα φύγουν από το Park Ferme με κατεύθυνση τη δεύτερη ειδική του αγώνα που θα γίνει στη Ξεραρκάκα μήκους 20.14 χιλιομέτρων.
Τρίτη είναι η ειδική διαδρομή του Αγίου Θεοδώρου μήκους 21.10 χιλιομέτρων και η διαδρομή της Ασίνου μήκους 20,80 χιλιομέτρων από όπου τα πληρώματα θα επιστρέψουν στον προμαχώνα «Ποδοκάταρο» στη Λευκωσία για ανασυγκρότηση και σέρβις για να ξανά ξεκινήσουν στις 12:37 για ένα δεύτερο πέρασμα από τις ίδιες ειδικές διαδρομές. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να επιστρέψει πίσω στη Λευκωσία γύρω στις 16:21.
Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου ο αγώνας θα αρχίσει στις 08:45, και πάλι από τον προμαχώνα «Ποδοκάταρο». Τα εναπομείναντα πληρώματα θα τρέξουν στην ειδική του Αγίου Ονουφρίου μήκους 18.93 χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα έχουν να καλύψουν την ειδική των Λευκάρων μήκους 17.85 χιλιομέτρων.
Η τρίτη ειδική πριν το σέρβις θα διεξαχθεί στη Βαβατσινιά και θα έχει μήκος 18.29 χιλιομέτρων. Από τη Βαβατσινιά τα οχήματα με τα πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία για το μεγάλο σέρβις της ημέρας. Η επανάληψη των τριών αυτών ειδικών διαδρομών το μεσημέρι της Κυριακής θα φέρει τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού στο χώρο του Μουσείου Λευκωσίας στις 16:30 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη με το χρόνο.
Το Διεθνές Ράλι Κύπρος 2007 διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της ΑΤΗΚ, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: