Σκληρή απάντηση του ΑΚΕΛ στον Σωκράτη Χάσικο: «Να πει τι έκανε στις 15 Ιουλίου ‘74».-

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι θα πρέπει επιτέλους ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, δεδομένης της συνεχιζόμενης έρευνας για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό του ρόλο και να αρχίσει να ενεργεί ως Υπουργός αυτού του κράτους και όχι με τη μεγαλύτερη ανευθυνότητα να μετατρέπεται σε κριτή, κατήγορο και δικαστή, καταλήγοντας σε απόδοση ευθυνών και σε υποδείξεις προς τρίτους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως ο κ. Χάσικος, αφού κατέληξε και σε πόρισμα, «επιχείρησε να προβεί σε νουθεσίες και υποδείξεις προς το ΑΚΕΛ, για τον τρόπο που θα διαχειριστούμε τις εσωτερικές υποθέσεις του κόμματος».
«Γενικότερα, πιστεύουμε, δεν είναι δόκιμο και δεοντολογικά ορθό, στελέχη κομμάτων ή κυβερνητικοί αξιωματούχοι να παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Πολύ περισσότερο, ο τελευταίος που έχει δικαίωμα να ζητά από το ΑΚΕΛ να προχωρήσει σε κάθαρση είναι ο κ. Χάσικος, αφού τα έργα και οι ημέρες ενός εκάστου είναι πολύ καλά γνωστές στον κυπριακό λαό», προσθέτει.
Προτρέπει τον κ. Χάσικο να κοιτάξει τα του οίκου του και να εξηγήσει, έστω και με τεράστια αργοπορία, πως και με ποιο τρόπο υπήρξε κάθαρση από την άμεση εμπλοκή του κόμματός του στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, με τη δημιουργία ακόμα και εταιρείας για επενδύσεις.
«Ας εξηγήσει ο κ. Χάσικος», συνέχισε το ΑΚΕΛ, «πού κατέληξαν τα δεκάδες εκατομμύρια μίζες από το σκάνδαλο των S300, για το οποίο είχε βουίξει ο τόπος τη συγκεκριμένη περίοδο. Προτού αυτοχρισθεί κριτής των πάντων και συμβουλάτορας, ο κ. Χάσικος θα πρέπει να βρει την τόλμη να πει στον κυπριακό λαό τι ακριβώς έκανε ο ίδιος στις 15 Ιουλίου το 1974 κατά την εκδήλωση του φασιστικού πραξικοπήματος, πότε προέβηκε σε ελάχιστη αυτοκριτική και τι έκανε για να έρθει η κάθαρση, για το χειρότερο έγκλημα στη σύγχρονη ιστορία του τόπου».
Τέλος, το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε τον κυπριακό λαό ότι στηριγμένο στη δημοκρατική του παράδοση, έχει τη δύναμη, τη θέληση και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η αυτοκριτική, για να παραμείνει ισχυρό και ικανό να υπηρετεί την κοινωνία και να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τους εργαζόμενους και το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: