Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξηγεί γιατί φεύγει «με το κεφάλι ψηλά»


Για να βλέπει τον Πενταδάκτυλο, λέει, «που μας φασκελώνει».-
 Φεύγω με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλω όταν βγαίνω από το Προεδρικό να βλέπω τον Πενταδάκτυλο, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, διερωτούμενος ποιους βολεύει ο συμβιβασμός με τη διχοτόμηση και την κατοχή και απαντώντας: όχι την Κύπρο.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Φιλοξενία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακάριου.
 
Εμείς, ανέφερε, «απαντούμε σε αυτούς που συνθηματικά προτάσσουν ένα «νέο καθαρό ξεκίνημα» χωρίς τα «βαρίδια» του παρελθόντος».
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διερωτήθηκε «ποιούς ακριβώς εξυπηρετεί η λήθη της ιστορίας; σε ποιους δίνει συγχωροχάρτι για τα ιδεολογήματα που οδήγησαν στην προδοσία που μας αναγκάζουν σήμερα να βλέπουμε την Αμμόχωστο, την Κερύνεια και τον Πενταδάχτυλο από μακριά»; 
 
Ναι, τόνισε, «εγώ φεύγω με το κεφάλι ψηλά γιατί θέλω όταν βγαίνω από το Προεδρικό να βλέπω τον Πενταδάκτυλο, ο οποίος μας φασκελώνει καθημερινά για την απρονοησία μας και την ανοησία μας».
 
Συνέχισε λέγοντας «ποιους βολεύει να ξεχάσει ο λαός μας; Ποιους βολεύει ο συμβιβασμός με τη διχοτόμηση και τη κατοχή;», δίνοντας την απάντηση «πάντως όχι την Κύπρο και τον κυπριακό λαό».
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομη ταινία για τη ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ΄, απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ «Ο Κύπρου Μακάριος».
 
Την ομιλία του Προέδρου ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους Θάνο Μικρούτσικο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννη Κούτρα και Κούλλη θεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: