Το ΑΚΕΛ εξοργίστηκε με τον Αρχιεπίσκοπο και τις κατασχέσεις


Για σκηνοθετημένη προβοκάτσια μιλά ο Γ. Λουκαίδης.-
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ αφήνει στην κρίση του λαού τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`, ο οποίος εξέφρασε στήριξη στην υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.
 
"Η απάντησή μας είναι ουδέν σχόλιο. Αφήνουμε τον Αρχιεπίσκοπο στην κρίση του λαού μας", ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης.
 
Προβοκάτσια κατά του κράτους
Για σκηνοθετημένη προβοκάτσια ενώπιον των ΜΜΕ κατά του κυπριακού κράτους, μίλησε ο κ. Λουκαΐδης σχολιάζοντας το ότι δικαστικοί επιδότες προσπάθησαν να κατάσχουν το αυτοκίνητο του Υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη.
"Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την προβοκάτσια και όσοι συνέδραμαν σ’ αυτή δεν έχουν προφανώς καμιά απολύτως αναστολή. Τυφλωμένοι από προεκλογικό φανατισμό δεν κατανοούν ότι με τις πράξεις τους δεν πλήττουν την Κυβέρνηση ή τους Υπουργούς, αλλά εξευτελίζουν τους ίδιους τους θεσμούς και το κράτος", ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης και πρόσθεσε: "Η σκηνοθετημένη μπροστά στα ΜΜΕ προβοκάτσια κατά του κυπριακού κράτους, τρεις μέρες πριν τις εκλογές και η εκμετάλλευση που αυτή έτυχε από το επιτελείο Αναστασιάδη, λίγα λεπτά αργότερα, αποκαλύπτει τους εμπνευστές της".
 
Εξάλλου, ο κ. Λουκαΐδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις αλληλεγγύης υπέρ του κυπριακού λαού κατά των πιέσεων για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίου πλούτου της Κύπρου από 470 Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και άλλων αιρετών αξιωματούχων, περιλαμβανομένων και Βουλευτών και Ευρωβουλευτών του κόμματος της Αριστεράς της Γερμανίας, λέγοντας οι αριστεροί Βουλευτές βρίσκονται σε κάθετη αντιδιαστολή με την πολιτική της Μέρκελ και άλλων στην ΕΕ που επιδιώκουν το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.
 
"Αυτό αποδεικνύει ότι είναι πράγμα να εκφράζει η Ευρωδεξιά την αλληλεγγύη της στον ηγέτη της Δεξιάς της Κύπρου και είναι κάτι άλλο, πολύ διαφορετικό, αυτή η αλληλεγγύη να απευθύνεται στον κυπριακό λαό. Ο κ. Αναστασιάδης και σε αυτό το κεφάλαιο της άντλησης αλληλεγγύης, προφανώς μόνο κενές περιεχομένου δηλώσεις έχει να καταθέσει", πρόσθεσε.
 
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λουκαΐδης επανάλαβε πως η Τρόικα αντικατέστησε πρόνοιες για ιδιωτικοποιήσεις με μια αναφορά "η οποία παραπέμπει συγκεκριμένα στη συζήτηση του θέματος (των ιδιωτικοποιήσεων) στην περίπτωση που θα κριθεί ότι δεν είναι διαχειρίσιμη η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους".
 
Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι προϋποθέσεις για να εξεταστούν ενδεχόμενες ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνουν τη μη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, για το οποίο υπάρχουν πολλές γραμμές αντίστασης όπως την υιοθέτηση του βασικού και όχι του ακραίου σεναρίου του διαγνωστικού ελέγχου της Pimco, αλλά και την απευθείας χρηματοδότηση των κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν από το κούρεμα του ελληνικού χρέους, κάτι που δεν επιβαρύνει το δημόσιο χρέος, ενώ πρόσθεσε ότι η δέσμευση της Ελλάδας να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει προκαθορισμένο ότι ένα χρέος πέραν 120% του ΑΕΠ θεωρείται μη βιώσιμο.
 
Αναφέρθηκε τέλος στις άμεσες προοπτικές από την εκμετάλλευση του Φυσικού Αερίου, και διευκρίνισε στις υποδομές, για να σημειώσει υπάρχει και Τρίτη γραμμή αντίστασης. Ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι απάντηση στα δημοσιεύματα δίνει η απάντηση του μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΤΚ Γεργκ Άσμουσεν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε έχει αποδεχθεί και συμφωνήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.  "Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις όσων αναζητούν άλλοθι για να προχωρήσουν στην υλοποίηση της πάγιας πολιτικής τους για να ξεπουλήσουν τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: