Μπαρόζο: Δέσμευση στήριξης για οικονομία και Κυπριακό


Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο διαβεβαίωσε τον εκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι μπορεί να βασίζεται στη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει την Κύπρο να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αλλά και για την αταλάντευτη στήριξη της στις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό.

«Εκ μέρους μου και εκ μέρους της Κομισιόν, συγχαίρω θερμά τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του ως Προέδρου της Κύπρου», αναφέρει ο κ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι «ο κυπριακός λαός έδωσε στον κ. Αναστασιάδη μια ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα και να κάνει ό,τι απαιτείται για να διασφαλίσει νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα».
 
«Μίλησα με τον κ. Αναστασιάδη αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος και τον διαβεβαίωσα ότι μπορεί να βασίζεται στη συνεχιζόμενη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει την Κύπρο, προκειμένου να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, ενώ διαβεβαίωσα επίσης τον εκλεγέντα πρόεδρο για την αταλάντευτη στήριξή μας για τις προσπάθειες να πετύχει μια διαρκή λύση προς τον κατεύθυνση επανένωσης της Κύπρου», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Κομισιόν.
«Εύχομαι στον Νίκο Αναστασιάδη κάθε επιτυχία στην θητεία του», καταλήγει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: