Κόντρα ΔΗΣΥ-Προεδρικού για τις αναφορές Χριστόφια στο Μαρί


Μπορεί οι εκλογές να τελείωσαν και να έγινε η «αλλαγή φρουράς» στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μερικά πράγματα όμως δεν θα αλλάξουν ποτέ. Οι κόντρες μεταξύ των δύο … «αιωνίων», Προεδρικού(κυβέρνησης- ΑΚΕΛ) και ΔΗΣΥ καλά κρατούν. Ο ΔΗΣΥ από τη μια δηλώνει ότι ανέμενε μια συγγνώμη από τον απερχόμενο Πρόεδρο, σε ό,τι αφορά την τραγωδία ενώ η απερχόμενη Κυβέρνηση απαντά ότι «ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ καθοδηγούσαν  τις διαδηλώσεις έξω από το Προεδρικό»

«Ένα συγγνώμη»…
Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια στο Προεδρικό για «κατασκευασμένη επίθεσης στο Προεδρικό», μετά την έκρηξη στο Μαρί, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε ανακοίνωση του αναφέρει πως «αναμέναμε ότι αποχωρώντας από το Προεδρικό και ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας θα είχε συνειδητοποιήσει το δικαίωμα των θυμάτων του Μαρί για μια συγγνώμη».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι "ο απερχόμενος Πρόεδρος, όφειλε στην πατρίδα του τη γενναιότητα μιας συγγνώμης. Όμως, αντί συγγνώμης ο κ. Χριστόφιας έμπλεξε το εγκώμιο σε όσους κράτησαν, όπως είπε, «το Προεδρικό αλώβητο την ώρα της μεγάλης επίθεσης, της κατασκευασμένης επίθεσης»".
 
Είναι λυπηρό, αναφέρεται, η αυθόρμητη διαμαρτυρία των συγγενών των θυμάτων και των απλών αγανακτισμένων και πικραμένων, από την τραγωδία στο Μαρί, ανθρώπων της Κύπρου να χαρακτηρίζεται ως επίθεση κατά του Προεδρικού και μάλιστα ως κατασκευασμένη επίθεση κατά του Προεδρικού. 
 
"Αισθήματα μισαλλοδοξίας"...
 
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του επειδή «ο ΔΗΣΥ, ούτε και μετεκλογικά απαλλάγηκε από τα αισθήματα μισαλλοδοξίας ούτε και εγκατέλειψε την τακτική να διαστρεβλώνει ό,τι δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
 
«Ηγετικά στελέχη του ΔΗΣΥ στο χώρο των διαδηλώσεων»
Ο κ. Στεφάνου προσθέτει ότι «δεν θέλουμε να επαναφέρουμε το κλίμα αντιπαράθεσης, όμως, ηγετικά του στελέχη βρίσκονταν στο χώρο των διαδηλώσεων και καθοδηγούσαν».
 
«Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν αναφέρθηκε στους συγγενείς»
Εν πάση περιπτώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αναφέρθηκε στους συγγενείς των θυμάτων, αλλά στις επιθέσεις εκείνων που επιχείρησαν να κάψουν το Προεδρικό Μέγαρο, καταλήγει ο κ. Στεφάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: