Εντατικές διεργασίες για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών


Επαφές της ΕΔΕΚ με τους δύο υποψηφίους.- Ο Γ. Λιλλήκας ανακοινώνει τη θέση του την Παρασκευή.- Το ΕΥΡΩΚΟ αποφάσισε Αναστασιάδη.-
Έντονες διαβουλεύσεις και διεργασίες άρχισαν, αμέσως μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου και συνεχίζονται  στα επιτελεία των Νίκου Αναστασιάδη και Σταύρου Μαλά και των κομμάτων που τους στηρίζουν ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών. 
Συναντήσεις με τους δυο υποψήφιους θα έχει η σημερα η ΕΔΕΚ. Στις 3.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σταύρο Μαλά και δύο ώρες αργότερα, στις 11.30, με τον Νίκο Αναστασιάδη.
 
Στις έξι απόγευμα  σήμερα θα συνέλθει το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος, ενώ την Πέμπτη θα συνέλθει η ΚΕ της ΕΔΕΚ για λήψη της τελικής απόφασης.
 
Εν τω μεταξύ Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου είχε μέχρι χθες το απόγευμα τρεις συναντήσεις με τον Γιώργο Λιλλήκα, μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει γνωστή τη θέση του για τον β’ γύρο την ερχόμενη Παρασκευή, έπειτα από διάλογο με τους υποστηρικτές του. 
 
Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΕΥΡΩΚΟ αποφάσισε χθες το απόγευμα να προτείνει στο Κενρικό Συμβούλιο του Κόμματος που θα συνεδριάσει αύριο, να υποστηριχθεί ο Νίκος Αναστασιάδης.
 
Οι Οικολόγοι, σύμφωνα με δήλωση της ΓΓ  Ιωάννας Παναγιώτου θα πρότεινε στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, «ψήφο κατά βούληση».
 
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Τάσος Μητσόπουλος,  αναφερόμενος στις υπό εξέλιξη διεργασίες,  σημείωσε ότι θα πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αναμένουμε το αποτέλεσμα των διεργασιών. 
 
Σε δηλώσεις του στο Επιτελείο Αναστασιάδη, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «οφείλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις, που απορρίπτουν την πολιτική Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Έτσι θα δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας και ελπίδα στους πολίτες», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: