Απεργία οικοδόμων: Χωρίς κατάληξη μαραθώνιες συζητήσεις


Μαραθώνιες συζητήσεις της Υπουργού Εργασίας με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), που κράτησαν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα έληξαν χωρίς να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία για το ζήτημα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα, ενώ οι συντεχνίες ανακοίνωσαν ότι η απεργία συνεχίζεται.

Ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της ΟΣΕΟΚ Κώστας Ρουσιάς ανέφερε ότι η συνάντηση έληξε, χωρίς να υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση.
 
Σε επικοινωνία του ΚΥΠΕ με την Υπουργό Εργασίας νωρίτερα, η κ. Χαραλάμπους είχε επίσης εκφράσει την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα κατάληξη, ενώ πρόσθεσε οτι δεν θα προβεί σε δηλώσεις για το θέμα σήμερα.
 
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών και τα σημεία που παρουσιάζονται ως αγκάθια για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο κ. Ρουσιάς απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας ότι θα σεβαστεί την επιθυμία της Υπουργού για μορατόριουμ δηλώσεων.
 
Παράλληλα είπε ότι οι διαβουλεύσεις με την Υπουργό θα συνεχιστούν σήμερα.
 
Από την πλευρά των συντεχνιών τηρείται στάση αναμονής, με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ να ανακονώουν ότι η απεργία συνεχίζεται. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: