Αναστασιάδης: Η Κύπρος δεν είναι ευάλωτη σε πιέσεις και εκβιασμούς


Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η Κύπρος είναι ανυπεράσπιστη.- 
 Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε «ότι η πατρίδα μας, δυστυχώς, έχει οδηγηθεί σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση», αναφέροντας ότι θέλει να ξεκαθαρίσει πως η δήλωσή του να θεωρηθεί ως απάντηση στο διεθνή Τύπο, που περίπου θεωρεί ότι η Κύπρος είναι χωρίς αντιστάσεις και είναι ευάλωτη σε πιέσεις και εκβιασμούς.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, στη δήλωσή του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είπε ότι η Κύπρος έχει αξιοπρέπεια και αστείρευτες προοπτικές, προσθέτοντας ότι «η απερχόμενη Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αφήνει πίσω της μια σειρά από οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αδιέξοδα».
 
«Περάσαμε και στο παρελθόν από μεγάλες δυσκολίες, αλλά με σκληρή δουλειά καταφέραμε και μείναμε όρθιοι» συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτό θα πράξουμε ξανά και θα τα καταφέρουμε και πάλι».
 
Ο κ. Αναστασιάδης είπε επίσης ότι «θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας συμφέροντα όσο ποτέ προηγούμενα, θα διασφαλίσουμε το καλό και τις προοπτικές του λαού μας», και ανέφερε πως «αυτή είναι και η δική μας δέσμευση, προς τους συμπολίτες μας, αλλά και απάντηση σε όσους στο εξωτερικό θεωρούν ότι η Κύπρος είναι ανυπεράσπιστη».
 
Λέγοντας ακόμα ότι «απευθύνομαι για άλλη μια φορά στους συμπολίτες μας, όπου πολιτικά και ιδεολογικά και αν ανήκουν», ανέφερε ότι την «Κυριακή πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να φέρουμε την αλλαγή».
 
Ο κ. Αναστασιάδης διατύπωσε τη θέση ότι ο εφησυχασμός, η αδιαφορία και η απάθεια θα μας οδηγήσουν σε μια ακόμη χαμένη και καταστροφική πενταετία, και λέγοντας ότι η Κύπρος δεν την αντέχει, είπε πως «είναι η ώρα να οδηγήσουμε τον τρόπο μας μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: