Στήριξη υποψηφιότητας Αναστασιάδη αποφάσισε το ΚΣ του ΕΥΡΩΚΟ


Συλλούρης: "Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε το ΑΚΕΛ να διαχειριστεί ξανά την τύχη του τόπου" .-
Την στήριξη της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε το Κεντρικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κόμματος.
Ειδικότερα, το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος, κατά τη διάρκεια ανοικτής συνεδρίας, ενέκρινε με 304 ψήφους υπέρ, 2 κατά και 2 αποχές την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
 
Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας, στη συνεδρία το παρόν τους έδωσαν στελέχη του κόμματος που ψήφισαν Νίκο Αναστασιάδη, στελέχη που ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα, ακόμη και στελέχη που συμμετείχαν στην πολιτική επιτροπή του κ. Λιλλήκα.
 
Η ομιλία Συλλούρη
Η σημερινή τραγική πραγματικότητα των συσσιτίων, της φτώχειας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της εθνικής υπονόμευσης, επιβάλλουν να αφήσουμε πίσω τις διαφορές, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης ζητώντας από το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος την επικύρωση της στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη.
 
Λέγοντας ότι "σήμερα έχουμε μπροστά μας δύο υποψήφιους και πρέπει να πάρουμε θέση για το καλό της πατρίδας και του λαού μας", ο κ. Συλλούρης πρόσθεσε πως "για πέντε χρόνια οι πολιτικές του ΑΚΕΛ μας πίκραναν, μας εξαθλίωσαν, μας εξόργισαν, μας απομόνωσαν και μας εξέθεσαν στο εξωτερικό εξαφανίζοντας και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστία της Κύπρου".
"Έχουμε υποχρέωση να αποτρέψουμε το ΑΚΕΛ να διαχειριστεί ξανά την τύχη του τόπου και του λαού μας. Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε ξανά πάνω από όλα την Κύπρο και να βοηθήσουμε την πατρίδα μας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε συστηματικά και συλλογικά για να ανασυγκροτήσουμε την πατρίδα μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου", είπε στην ομιλία στη σύνοδο του ΚΣ του ΕΥΡΩΚΟ
 
Όπως είπε, η συλλογική προσπάθεια από την ερχόμενη Δευτέρα με τη νέα Κυβέρνηση πρέπει να στοχεύει στην επαναφορά στη σωστή βάση της συζήτησης του κυπριακού ως θέμα εισβολής και κατοχής, με έμφαση στις βασικές αρχές του κυπριακού και στο περιεχόμενο της λύσης, που πρέπει να εδράζεται στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που πλήττει τον τόπο μας, με τη λήψη άμεσα μέτρων ανάπτυξης και μέτρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έτσι ώστε να υπερκεραστούν τον ταχύτερο δυνατόν οι επιπτώσεις του μνημονίου, στη μετατροπή της Κύπρου σε ένα δημοκρατικό, ευημερεύων και ασφαλές ευρωπαϊκό κράτος, με εύρωστη οικονομία και ισχυρή άμυνα, στον εκσυγχρονισμό και στη μεταρρύθμιση της Κύπρου και στην αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αποκτήσουμε οικονομικά οφέλη και γεωστρατηγικές συμμαχίες.
 
"Το νέο ξεκίνημα δεν μπορεί να γίνει με το ΑΚΕΛ και τον υποψήφιο του που ευθύνονται για το σημερινό μας τραγικό κατάντημα. Η εισήγηση που θέτουμε σήμερα ενώπιον σας για επικύρωση είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη", είπε.
 
Ο κ. Συλλούρης αναγνώρισε πως "με τον Νίκο Αναστασιάδη ποτέ δεν κρύψαμε τις πολιτικές διαφορές που είχαμε".
"Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι η ώρα της πατρίδας. Η σημερινή τραγική πραγματικότητα των συσσιτίων, της φτώχειας, της κοινωνικής εξαθλίωσης και της εθνικής υπονόμευσης, επιβάλλουν να αφήσουμε πίσω τις διαφορές", είπε.
"Να αφήσουμε πίσω το διχαστικό παρελθόν, να εδραιώσουμε τη συλλογικότητα και ενότητα στον λαό μας και να εργαστούμε σκληρά όλοι μαζί για να ανατάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας και να δώσουμε στον λαό μας αυτό που αξίζει", συνέχισε.
 
Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ακόμη ότι "προσβλέπουμε στην επόμενη μέρα των εκλογών και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή και να σταματήσουμε τον κατήφορο, να μηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν τον λαό μας".
 
"Το ΕΥΡΩΚΟ παραμένει στις επάλξεις, πρωταγωνιστής της πολιτικής, τιμώντας στην πράξη τους οπαδούς του και ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις Αρχές και τις Αξίες για τις οποίες ιδρύθηκε", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: