Ο Λιλλήκας ανακοινώνει θέση για το Β’ γύρο την Παρασκευή


Θα κάνει πρώτα διάλογο με τους πολίτες  που τον στήριξαν.-
O Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την Παρασκευή την απόφαση του ενόψει του δευτέρου γύρου των εκλογών, αφού διενεργήσει διάλογο, κατά τις μέρες που μεσολαβούν, με τους πολίτες και τις δυνάμεις, οι οποίες στήριξαν την υποψηφιότητα του, βεβαιώνοντας τους ότι θα φέρει σε πέρας την εντολή που του έδωσαν ο λαός και οι πολίτες.
 
Ο κ. Λιλλήκας, αφού ανέφερε ότι «από την πρώτη ημέρα της εξαγγελίας της υποψηφιότητας μου, απευθύνθηκα στους πολίτες με ελεύθερο πνεύμα, εμπιστεύτηκα την κρίση τους και είχα εκφράσει τη φιλοδοξία να έχω μαζί τους ένα δημιουργικό και παραγωγικό διάλογο», είπε πως «αυτούς τους μήνες κάναμε ένα ζωντανό διάλογο με ανταλλαγή απόψεων με όλους τους πολίτες από τη μια γωνιά της Κύπρου μέχρι την άλλη και όχι απλά προεκλογική εκστρατεία».
 
«Έχω πρόθεση να συνεχίσω αυτό το διάλογο και για αυτό από αύριο οργανώνουμε συγκεντρώσεις των πολιτών που στήριξαν την υποψηφιότητα μου, συγκεντρώσεις όλων των εθελοντών σε όλες τις επαρχίες, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα συμπεριφερθούμε ενόψει του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών», συνέχισε.
 
Πρόσθεσε πως «μετά την ολοκλήρωση αυτού του διαλόγου θα ανακοινώσω και τη θέση μου για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών» και απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι την Πέμπτη ολοκληρώνεται η τελευταία συγκέντρωση στη Πάφο και την Παρασκευή ανακοινώνει την απόφαση.
 
Ερωτηθείς εάν συνεχίζει να διατηρεί τη θέση που είχε εκφράσει ότι θα σταθεί ανάχωμα στην εκλογή Νίκου Αναστασιάδη και ποια θα είναι η επιλογή του μεταξύ των δύο παρατάξεων που έμειναν στο δεύτερο γύρο, παρέπεμψε στην ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες.
Ερωτηθείς εάν ο ενδιάμεσος χώρος θα μπορέσει να σταθεί ανάχωμα ανάμεσα στους δύο πόλους όπως εξελίσσεται το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι δεν απευθύνθηκε μόνο στον ενδιάμεσο χώρο, αλλά απευθύνθηκε στους πολίτες και πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει ότι «ξεπεράσαμε τα ‘σύνορα’ του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου» και ότι θα συνεχίσει να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες
 
Στην παρατήρηση ότι φημολογείται ότι πρόκειται να σχηματίσει ένα πολιτικό κόμμα, υπό την ομπρέλα του οποίου θα τεθούν στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ και του ΔΗΚΟ που κατέχουν έδρες στη Βουλή, είπε ότι «ακούσαμε πολλές φήμες και είδαμε πολλές δημοσκοπήσεις και exit polls, όταν έχω κάτι να πω θα το πω ο ίδιος».
 
Ερωτηθείς εάν στην απόφαση που θα πάρει θα συνεκτιμήσει την απόφαση που θα πάρουν τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως είναι αυτονόητο ότι πέρα από τους πολίτες θα συνομιλήσει και με όλες τις συνισταμένες που στήριξαν την υποψηφιότητα του. «Σίγουρα η Κυριακήδεν ήταν το τέλος. Ηταν η αρχή», ανέφερε και επανέλαβε καταλήγοντας ότι θα φέρει σε πέρας την εντολή που του έδωσαν ο λαός και οι πολίτες την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: