Έκκληση Αβέρωφ για εθνική συστράτευση με τον Αναστασιάδη


Σε εθνική συστράτευση με το Νίκο Αναστασιάδη κάλεσε ο ΔΗΣΥ δια του Αναπληρωτή Προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου.
Σε δηλώσεις του στο ΔΗΣΥ για το αποτέλεσμα του 1ου γύρου των εκλογών, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «πέραν του 70% της κυπριακής κοινωνίας απέρριψε τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ και ζήτησε αλλαγή», προσθέτοντας ότι «ο εκφραστής αυτής της αλλαγής δεν είναι άλλος από το Νίκο Αναστασιάδη, που με τα ισχυρά ποσοστά που κατέγραψε στον πρώτο γύρο και που πλησιάζουν στις 20 περίπου μονάδες διαφορά από το δεύτερο, δημιουργεί ελπίδα και προοπτική για τον τόπο μας».
 
Την επόμενη Κυριακή, είπε, «οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις του τόπου αλλά και οι πολίτες που πιστεύουν σε μια σύγχρονη και ευρωπαϊκή Κύπρο, μια Κύπρο της ανάπτυξης και της ελπίδας θα συστρατευτούν με το Νίκο Αναστασιάδη για σχηματισμό μιας Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».
 
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ συνέχισε λέγοντας ότι «το μήνυμα των πολιτών ήταν, απόψε, ξεκάθαρο: Εδώ και τώρα ισχυρότατη και διευρυμένη εθνική ενότητα για να βγούμε από την κρίση». Ο στόχος, πρόσθεσε, «της ενότητας δυνάμεων θα επιτευχθεί με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο την ερχόμενη Κυριακή».
 
Ευχαρίστησε «τον περήφανο συναγερμικό κόσμο, αλλά και τους συνεργάτες μας, την ηγεσία και τους ψηφοφόρους του Δημοκρατικού Κόμματος», ως επίσης και τους φίλους, όπως είπε, από το χώρο του ΕΥΡΩΚΟ, των Οικολόγων, των Σοσιαλιστών αλλά και μερίδα της αριστεράς που εμπιστεύθηκαν το Νίκο Αναστασιάδη.
 
«Σε μια βδομάδα όλοι μαζί γυρίζουμε σελίδα και θα στρωθούμε στη δουλειά», είπε, «ενωμένοι όλοι μαζί, για μια καλύτερη Κύπρο με το Νίκο Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας».
 
Απεύθυνε «προσκλητήριο εθνικής συστράτευσης». Κανείς, είπε, «δεν περισσεύει από αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία του τόπου μας».
 
Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «ενωμένοι όλοι μαζί θα ξαναφέρουμε τη χαμένη περηφάνια και αξιοπρέπεια των Κυπρίων πολιτών». Είμαι βέβαιος, πρόσθεσε, «ότι όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας».
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε επαφή του ΔΗΣΥ με την ΕΔΕΚ ο κ. Νεοφύτου διευκρίνισε ότι «οι πρωτοβουλίες είναι στον υποψήφιο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: