Συναντήσεις Ντάουνερ με Χριστόφια και Ερογλου για τα ΜΟΕ

«Σημειώθηκε μικρή πρόοδος στις τεχνικές επιτροπές».-

Επανήλθε ο Ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και άρχισε επαφές  με επιδίωξη την προώθηση των σχεδίων του για συνέχιση των «Συνομιλιών Κυπριακής ιδιοκτησίας» σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών για συζήτηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.


Χθες το μεσημέρι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. 

Στη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο παρούσα ήταν και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ

Για μικρή πρόοδο στις Τεχνικές Επιτροπές, οι οποίες «εργάζονται πολύ καλύτερα», μίλησε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ μετά την ωριαία συνάντησή του στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας μετά τη συνάντηση ο κ. Ερογλου είπε ότι «πρέπει να σκεφτόμαστε βλέποντας μπροστά όσον αφορά το Κυπριακό».

Στη συνάντηση, είπε, είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την παρούσα φάση του Κυπριακού και ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε ο ίδιος με τον ΓΓ του ΟΗΕ, αλλά και ο ίδιος και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Λίζα Μπατενχάιμ με τον Συμβούλιο Ασφαλείας και ήταν χρήσιμο να συζητήσει αυτά τα θέματα και με τους δύο ηγέτες.

Το βράδυ ο Ντάουνερ συναντήθηκε με τα μέλη των Τεχνικών Επιτροπών στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης που έγινε στο Λήδρα Πάλας και σήμερα θα συναντηθεί με τους συμβούλους των δύο ηγετών για να αξιολογήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί όσον αφορά την πρόοδο των Επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: