Συνάντηση ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ για τις προεδρικές

Τα τρία κόμματα διαμορφώνουν κοινό πρόγραμμα. Επιβεβαίωση Συλλούρη.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης επιβεβαίωσε πληροφορίες για ανταλλαγή επιστολών μεταξύ κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου σε ό,τι αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2013.


Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του κόμματος του και του Κ.Σ ΕΔΕΚ, με τα δυο κόμματα να συμφωνούν, όπως είπε, ''στην προσπάθεια διαμόρφωσης προεδρικού προγράμματος και κάθοδο με υποψήφιο ο οποίος θα μπορεί να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα''.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ δήλωσε πως πρόκειται για ''μια αναγκαιότητα για την Κύπρο του σήμερα, για τις αλλαγές που χρειάζονται, τον εκσυγχρονισμό, τη στήριξη των θεσμών, την αλλαγή στρατηγικής στο Κυπριακό και τη διαμόρφωση μιας γενικότερης στρατηγικής που να ανταποκρίνεται στις γεωπολιτικές αλλαγές και ανάγκες της περιοχής''.

Ερωτηθείς πού βρίσκεται το όλο θέμα, ο κ. Συλλούρης υπάρχει συμφωνία για συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου σε αυτό το στάδιο, προσθέτοντας πως όλα τα άλλα θα συζητηθούν στη συνέχεια.

Το ΔΗΚΟ επιβεβαιώνει
Το ΔΗΚΟ δια του Εκπροσώπου Τύπου Φώτη Φωτίου επιβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος του κόμματος έλαβε επιστολή από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, με την οποία ο Γιαννάκης Ομήρου προτείνει κοινή συνάντηση των ηγεσιών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, με αντικείμενο τις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Φωτίου χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, είπε απλώς ότι το ΔΗΚΟ βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μια εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον μας.
«Θεωρείται δεδομένος ο ρόλος του ΔΗΚΟ ως βασικού συντελεστή του ενδιάμεσου χώρου, όμως, στην παρούσα φάση καταβάλλουμε μια ευρύτερη πρωτοβουλία και επικεντρωνόμαστε σε αυτή», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, το ΔΗΚΟ στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, διευρύνει και το ενδεχόμενο διαμόρφωσης κοινού προγράμματος διακυβέρνησης που θα προταθεί από ένα κοινό υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές.

«Προς το σκοπό αυτό θα έχουμε την προσεχή Παρασκευή συνάντηση με την ηγεσία του ΑΚΕΛ, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας μας», κατέληξε ο κ Φωτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: