Συμφωνία συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων με την Αίγυπτο

Αποκαλύψεις Μαρκουλλή για τις πρόσφατες συνομιλίες στο Κάιρο
Η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί κανονικά με το θέμα των υδρογονανθράκων, αφού έχει υπογράψει συμφωνίες για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης, με την Αίγυπτο το 2003, το Λίβανο το 2007 και με το Ισραήλ το 2010, ανέφερε η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή σε συνέντευξή της στο Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό τού Λονδίνου LGR.

Σημείωσε ότι η διαδικασία διερευνητικής εξόρυξης από τη Noble Energy προχωρεί κανονικά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν πολλά καλά αποτελέσματα γύρω στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, όσον αφορά και τις ποσότητες, αλλά και την ποιότητα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο. 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι η πρόσφατη επίσκεψη της στην Αίγυπτο, επαναβεβαίωσε την πλήρη συμφωνία των δύο χωρών όσον αφορά το θέμα της οριοθέτησης. Είπε επίσης ότι η Κύπρος θα προχωρήσει και με μια άλλη σημαντική συμφωνία συνεκμετάλλευσης με την Αίγυπτο, κάτι το οποίο προωθείται και με το Ισραήλ. 

Η κ. Μαρκουλλή σημείωσε ότι αυτές οι συνεργασίες είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού σύμφωνα με οικολογικές έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος βρίσκεται σε μια περίοδο δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: