Αίτημα στον Γ. Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του Προέδρου

Το αίτημα υπογράφουν 5000 «αγανακτισμένοι πολίτες»

Καταγγελία για άρση της ασυλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας και ποινικής δίωξης του με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί με  επίκληση του άρθρου 45 του Συντάγματος, επέδωσε χθες το πρωί αντιπροσωπεία των «αγανακτισμένων πολιτών» στο. Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη.



Την καταγγελία παρέδωσε στην ιδιαιτέρα του Γενικού Εισαγγελέα, η κα Μακαρία Άντρη Στυλιανού, η οποία δήλωσε ότι εκπροσωπεί τους πολίτες που διαμαρτύρονται κάθε βράδυ έξω από το Προεδρικό «ζητώντας δικαιοσύνη».

Ζήτησαν όπως ανέφερε, βοήθεια από έγκριτο νομικό που εργαζόταν παλαιότερα για τη Νομική Υπηρεσία, το όνομα του οποίου δεν θέλησε να αποκαλύψει καθώς ο ίδιος - πρόσθεσε - θα προβεί σε δηλώσεις μετά την εξέταση του αιτήματος από τον κ. Κληρίδη.

Ζητούν, συνέχισε, από τον Γενικό Εισαγγελέα να γνωματεύσει κατά πόσο θα αποταθεί στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της ασυλίας και ποινική δίωξη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μαζί με το έγγραφο, όπως είπε η κα Στυλιανού, έχουν κατατεθεί 5.000 υπογραφές επί του ιδίου αιτήματος, ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών σε όλες τις πόλεις. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η πορεία των ερευνών για την έκρηξη στο Μαρί δεν τους ικανοποιεί.

Πρόσθεσε ότι, «αυτό που ανησυχεί τους πολίτες είναι ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει άγνοια για τέτοια σοβαρά πράγματα που αφορούν στη διακυβέρνηση του κράτους», σύμφωνα με την έκφρασή της.

Πρόσθεσε πως η δήλωση άγνοιας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έπρεπε να θορυβήσει τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τον Γενικό Εισαγγελέαν λέγοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προστάτευσε σωστά τους πολίτες αυτού του κράτους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: